Σύρος: Με απευθείας ανάθεση σε αρχαιολόγο θα προχωρήσουν οι απαιτούμενες ενέργειες για τη διάσωση των ευρημάτων αρχαιολογικού ενδιαφέροντος εντός του σταδίου, ώστε να μη χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος

Αλλάζει το πλάνο για τις σωστικές εργασίες στα Πευκάκια

Με απευθείας ανάθεση των σωστικών εργασιών σε αρχαιολόγο της Σύρου για τα ευρήματα αρχαιολογικού ενδιαφέροντος που εντοπίστηκαν εντός του σταδίου Πευκακίων, αναμένεται να προχωρήσει την απαιτούμενη παρέμβαση η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, προκειμένου να μη χαθεί άλλος χρόνος αναφορικά με την υλοποίηση του έργου αποκατάστασης του αθλητικού χώρου.

Η απόφαση έγινε γνωστή στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, στο πλαίσιο γενικότερης ενημέρωσης για το μεγάλο έργο που προσδοκά η στιβική κοινότητα πως θα υλοποιηθεί το ταχύτερο δυνατό.

Ο κ. Αληφραγκής αφού πρωτίστως τόνισε πως η σύμβαση για το έργο αποκατάστασης του σταδίου με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού λαμβάνει παράταση, μίλησε για την αλλαγή πλάνου από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, η οποία αρχικά ήθελε να υλοποιήσει τις σωστικές εργασίες με αυτεπιστασία.

Νέες θετικές εξελίξεις

“Την προηγούμενη εβδομάδα όπως με ενημέρωσε ο κ. Βρούτσης ο οποίος είναι στην Επιτροπή Παρακολούθησης της προγραμματικής σύμβασης που έχουμε με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, δόθηκε παράταση ενός έτους” ανέφερε αρχικά ο Μηνάς Αληφραγκής, γνωστοποιώντας ουσιαστικά την εξασφάλιση χρόνου και πόρων για το μεγάλο έργο για διάστημα ενός επιπλέον έτους.

Σε συνέχεια των ανωτέρω, τόνισε πως, “σε επαφή που έχουμε με την Εφορεία Αρχαιοτήτων, επειδή υπάρχει πρόβλημα όσον αφορά τις προσλήψεις για την αυτεπιστασία, με την οποία θα γινόταν το έργο, αλλάζει το σκηνικό”. Σύμφωνα με όσα πρόσθεσε και δεδομένου του ποσού (52 χιλ. ευρώ) που έχει εξασφαλίσει ο Δήμος, το σκεπτικό της Εφορείας Αρχαιοτήτων είναι “να γίνει παράταση και τροποποίηση της προγραμματικής σύμβασης όσον αφορά τις σωστικές ανασκαφές με ανάθεση σε αρχαιολόγο και εργολάβο από το νησί ώστε να προχωρήσει πιο γρήγορα το έργο”.