Εκλέχθηκε το νέο προεδρείο με την Κανδιώ Μαραγκού να κερδίζει την εμπιστοσύνη των συμμετεχόντων και να αναδεικνύεται σε θέση μέλους

Στο Δ.Σ. της ΕΛΙΜΕ το Λιμενικό Ταμείο Σύρου

Διετής η θητεία και σημαντικός διάλογος και διεκδικήσεις για τα λιμάνια της χώρας και των νησιωτικών υποδομών

Στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΙΜΕ εκλέχθηκε η πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σύρου, Κανδιώ Μαραγκού στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Παρασκευή το μεσημέρι, στο πλαίσιο της απαιτούμενης διαδικασίας για την ανάδειξη των νέων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης.

Πρόκειται για μία σημαντική εξέλιξη καθώς η Σύρος και κατ΄ επέκταση οι Κυκλάδες θα μπορούν να έχουν φωνή μέσα στο Δ.Σ. της Ένωσης Λιμένων Ελλάδας για θέματα σημαντικά που αφορούν τις λιμενικές υποδομές, αλλά κυρίως να λαμβάνουν πληροφόρηση άμεσα για θέματα που άπτονται των λιμενικών υποδομών και γενικότερα των λιμένων και προκύπτουν κεντρικά.

Πρέπει να σημειωθεί πως, στις εκλογές αναδείχθηκε το νέο Δ.Σ. για δύο έτη. Όσον αφορά την ανάδειξη του Λιμενικού Ταμείου Σύρου στη θέση μέλους, τονίζεται πως υπήρχαν τέσσερις υποψηφιότητες και συγκεκριμένα από το Λιμενικό Ταμείου Μυτιλήνης, από το Λιμενικό Ταμείο Σύρου, από το Λιμενικό Ταμείο Ηρακλείου και από το Λιμενικό Ταμείο Κατακόλου. Από αυτά εκλέχθηκαν το Λιμενικό Ταμείο Μυτιλήνης με 24 ψήφους και το Λιμενικό Ταμείο Σύρου με 22 ψήφους.

Διετής η θητεία. Το νέο Δ.Σ.

Η σχετική ανακοίνωση της ΕΛΙΜΕ έχει ως εξής: “Στις 18 Φεβρουαρίου 2022, πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος στα γραφεία του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς. Η ημερήσια διάταξη προέβλεπε την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου για την διετία 2022-2024 και στη συνέχεια το νέο Συμβούλιο συγκροτήθηκε σε σώμα, ως ακολούθως: Πρόεδρος: Άγγελος Καρακώστας, Αν. Δ/ντος Συμβούλου Ο.Λ. Πειραιώς Α.Ε., Α΄ Αντιπρόεδρος: Αθανάσιος Λιάγκος, Εκτελ. Πρόεδρος Δ.Σ. Ο.Λ. Θεσσαλονίκης Α.Ε., Β΄ Αντιπρόεδρος: Απόστολος Καμαρινάκης, Δ/νων Σύμβουλος Ο.Λ. Ελευσίνας Α.Ε., Γεν. Γραμματέας: Παναγιώτης Τσώνης, Δ/νων Σύμβουλος Ο.Λ. Πατρών Α.Ε. και Οικ. Επόπτης: Γεώργιος Βακόνδιος, Δ/νων Σύμβουλος Ο.Λ. Λαυρίου Α.Ε.. Μέλη: Σωκράτης Αναγνώστου, Δ/νων Σύμβουλος Ο.Λ. Βόλου Α.Ε., Σπυρίδων Γεροντίτης, Πρόεδρος Δ.Σ. Ο.Λ. Νομού Ευβοίας Α.Ε., Δέσποινα Γκικάκη, Δ/νουσα Σύμβουλος Ο.Λ. Ραφήνας Α.Ε., Ρεγγίνα Δηλαβέρη, Πρόεδρος Δ.Σ. Ο.Λ. Ηγουμενίτσας Α.Ε., Σπυρίδων Ζερβόπουλος, Δ/νων Σύμβουλος Ο.Λ. Κέρκυρας Α.Ε., Άννα Θυσιάδου, Δ/νουσα Σύμβουλος Ο.Λ. Καβάλας Α.Ε., Κανδιώ Μαραγκού, Πρόεδρος Δ.Λ.Τ. Σύρου, Μηνάς Παπαδάκης, Δ/νων Σύμβουλος Ο.Λ. Ηρακλείου Α.Ε., Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, Αντιπρόεδρος Δ.Λ.Τ. Λέσβου, Κων/νος Χατζηκωνσταντίνου, Δ/νων Σύμβουλος Ο.Λ. Αλεξανδρούπολης Α.Ε..

Ο κ. Άγγελος Καρακώστας ανέλαβε Πρόεδρος της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο του 2017 και επανεκλέγεται για τρίτη φορά στην ηγεσία της.

Κ. Μαραγκού: Η Σύρος έχει μία εξωστρέφεια

Η πρόεδρος του ΔΛΤΣ, Κανδιώ Μαραγκού ρωτήθηκε τι σημαίνει η συμμετοχή της Σύρου στο νέο Δ.Σ. της ΕΛΙΜΕ πρωτίστως για το νησί. “Στην ΕΛΙΜΕ μέλη της είναι όλοι οι οργανισμοί λιμένων της χώρας και αρκετά Λιμενικά Ταμεία οπότε η συνύπαρξη σε ένα τραπέζι όλων των εκπροσώπων λιμένων της Ελλάδος δίνει πάρα πολλές δυνατότητες για ενημέρωση, καθώς και για συλλογική και κοινή αντιμετώπιση των προβλημάτων που αφορούν οργανισμούς και Λιμενικά Ταμεία.

Τα προβλήματα με λίγες διαφοροποιήσεις είναι ίδια. Οπότε υπάρχει μία πολύ καλή συνεργασία στην επίλυση κοινών προβλημάτων, υπάρχει μία άμεση ενημέρωση για τα προβλήματα γενικότερα και για τις νέες τάσεις και τους νέους προγραμματισμούς της εκάστοτε κυβέρνησης. Οπότε μαθαίνουμε πολλά πράγματα από την πρώτη γραμμή” ανέφερε η ίδια, σημειώνοντας ακόμη πως η συμμετοχή θα βοηθήσει συνολικά και τις Κυκλάδες.

“Θεωρώ ότι είναι σημαντική η συμμετοχή των Κυκλάδων, καθώς ένα Λιμενικό Ταμείο Σύρου σαφώς έρχεται να “εκπροσωπήσει” τη Σύρο πρωτίστως αλλά και όλα τα υπόλοιπα Κυκλαδονήσια. Θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό ο νομός μας να έχει άποψη και ρόλο στα τεκταινόμενα για τα λιμάνια” πρόσθεσε, εκφράζοντας τέλος τις ευχαριστίες της προς τους συναδέλφους της που την ψήφισαν.

“Ευχαριστώ πολύ τους συναδέλφους που με τίμησαν με την ψήφο τους και βέβαια, ο αριθμός των ψήφων δείχνει εν τέλει ότι με όλους αυτούς τους συναδέλφους που συνεργαστήκαμε και με τους οποίους είχα την τιμή να συμπορευθώ την περασμένη θητεία, έδειξαν μία αποδοχή στη Σύρο. Θεωρώ πως αναγνωρίζουν την εξωστρέφεια του Λιμενικού Ταμείου Σύρου” δήλωσε ικανοποιημένη.

Τι είναι η ΕΛΙΜΕ

Σύμφωνα με το καταστατικό της ΕΛΙΜΕ, η Ένωση είναι εταιρεία αστική, μη κερδοσκοπική. Στόχος της ΕΛΙΜΕ είναι ο συντονισμός των δραστηριοτήτων των μελών της με σκοπό την ανάπτυξη λιμενικής πολιτικής ,τη συμμέτοχη των λιμένων στην περιφερειακή ανάπτυξη και την δημιουργία εύρωστων και ανταγωνιστικών επιχειρήσεων παροχής λιμενικών υπηρεσιών. Μέλη της είναι 13 Ελληνικοί Οργανισμοί Λιμένων Ελλάδας που λειτουργούν με τη μορφή Ανώνυμης Εταιρείας (Α.Ε ) και 10 Λιμενικά Ταμεία (Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου). Αντικείμενό της είναι η αντιμετώπιση και προώθηση όλων των θεμάτων που αφορούν τους λιμένες μέσα στο πλαίσιο της Ελληνικής, Ευρωπαϊκής και Διεθνούς νομοθεσίας . Σκοπός της είναι η δημιουργία θέσεων για την ανάπτυξη όλων των Οργανισμών Λιμένων Ελλάδας, της λιμενικής βιομηχανίας και των μεταφορών.

 

Ετικέτες: