Πρωτοφανής η εικόνα τριών αεροπλάνων να βρίσκονται ταυτόχρονα στην πίστα του “Δημήτριος Βικέλας”

“Ζωντάνεψε” το αεροδρόμιο της Σύρου

Μία πρωτόγνωρη εικόνα - για τα δεδομένα της Σύρου - αντίκρισαν το πρωί της Τετάρτης όσοι βρέθηκαν στο αεροδρόμιο “Δημήτριος Βικέλας”. Τρία αεροπλάνα (δύο της Sky Express και ένα της Cycladic) ήταν ταυτόχρονα στην πίστα του αεροδρομίου.

Από τη μία το απαγορευτικό απόπλου, λόγω την ισχυρών ανέμων που πνέουν από το πρωί στο Αιγαίο, και από την άλλη τα εγκαίνια του Διεθνούς Κέντρου Θαλάσσιας Τεχνολογίας και Καινοτομίας, εξαιτίας του οποίου έφτασαν στο νησί πλήθος προσκεκλημένων, ανάγκασαν την αεροπορική εταιρεία Sky Express να βάλει μία ακόμα επιπλέον πτήση.

Η προγραμματισμένη για σήμερα πτήση της εταιρείας ήταν ασφυκτικά γεμάτη, αλλά λόγω των ισχυρών νοτιάδων δεν θα μπορούσε να πετάξει το αεροσκάφος και για το λόγο αυτό επιλέχτηκε οι επιβάτες και οι αποσκευές τους να χωριστούν σε δύο αεροπλάνα, προκειμένου να μην αναγκαστούν κάποιοι εξ αυτών να παραμείνουν πίσω στο νησί.

Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν στο αεροδρόμιο να επικρατεί από το πρωί το αδιαχώρητο, κάτι που σε καμία περίπτωση δεν συνάδει με την εικόνα που είχαμε συνηθίσει μέχρι σήμερα, όταν στη Σύρο κατά τους χειμερινούς μήνες υπάρχουν μόλις τρεις πτήσεις την εβδομάδα από και προς το αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος” της Αθήνας.

Η ύπαρξη δύο αεροσκαφών της ίδιας εταιρείας στο νησί αποδεικνύει, αν μη τι άλλο, πως αν υπάρχει η απαραίτητη βούληση η αεροπορική διασύνδεση της Σύρου με την πρωτεύουσα μπορεί να αναβαθμιστεί, τόσο για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών στο νησί, όσο και των κατοίκων του.

Αξίζει να σημειωθεί πως πριν από λίγες ημέρες στο διαγωνισμό για τις άγονες αεροπορικές γραμμές, η Sky Express αναδείχτηκε ανάδοχος για τα δρομολόγια της Σύρου, έναντι συνολικού οικονομικού αντισταθμίσματος (χωρίς ΦΠΑ) 1.697.695,43 ευρώ.

Οι επόμενες κινήσεις της αεροπορικής εταιρείας και το πως σκοπεύει να αξιοποιήσει τη γραμμή, τόσο από την συχνότητα των δρομολογίων, όσο και των ωρών που φτάνουν τα αεροπλάνα στο νησί, θα φανερώσουν σίγουρα αν υπάρχει θέληση για αναβάθμιση της αεροπορικής γραμμής ή αν η σημερινή εικόνα επρόκειτο επί της ουσίας για “πυροτέχνημα”.