Φιλοξενία των καρναβαλικών ομάδων στο Νεώριο Σύρου

Νέος χώρος, ίδιο κέφι

Καρναβαλικό «χρώμα» απέκτησε το Ναυπηγείο του Νεωρίου Σύρου μετά την ευγενική παραχώρηση του χώρου του Ελασματουργείου για την προετοιμασία και φύλαξη των αρμάτων, τα οποία θα παρελάσουν στη μεγάλη διοργάνωση του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης.

Με πυρετώδεις ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες των καρναβαλικών ομάδων, κάποιες εκ των οποίων απέκτησαν ήδη τη δική τους γωνιά στο χώρο του Νεωρίου, έχοντας την ευχέρεια να δουλεύουν με μεθοδικότητα και περισσότερη άνεση.

Τα μέλη των ομάδων επισκέπτονται καθημερινά τον χώρο για το βάψιμο και το γενικότερο στήσιμο των αρμάτων τους, τα οποία θα είναι πλέον προστατευμένα σε έναν κλειστό χώρο, χωρίς τον κίνδυνο βροχής που θα προκαλούσε πιθανές φθορές.

Σημειώνεται ότι η εύρεση ενός καταλληλότερου χώρου για το συγκεκριμένο σκοπό αποτελούσε επιθυμία τόσο των ίδιων των ομάδων, όσο και των υπευθύνων, προκειμένου να αποφευχθούν ανάλογα προβλήματα του παρελθόντος.

Η διοίκηση του Νεωρίου ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα του Δήμου, εξυπηρετώντας στο έπακρο τους καρναβαλιστές, που μπορούν πλέον να προετοιμαστούν καλύτερα σε έναν χώρο οικείο και με αρκετές παροχές.

Με το κέφι και τον ενθουσιασμό να κρατούν τον πρώτο λόγο, τα μέλη των ομάδων έχουν ριχτεί για τα καλά στη «μάχη» του Συριανού Καρναβαλιού «Γεώργιος Σουρής» 2017, δηλώνοντας ικανοποιημένοι τόσο από τον νέο τους «χώρο» όσο και από τις τονωτικές ενέσεις στο οργανωτικό σκέλος της διοργάνωσης.