Διευκρίνιση της Παιδικής-Νεανικής Χορωδίας της Ορχήστρας των Κυκλάδων σχετικά με τον κανονισμό λειτουργίας του Θεάτρου Απόλλων

«Συμφωνούμε πλήρως με την ανάγκη τροποποίησής του»

  • Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου, 2019 - 06:26

Διευκρινιστική απάντηση στο χθεσινό δημοσίευμα της «Κοινής Γνώμης» που αφορούσε στη διαμαρτυρία τεσσάρων φορέων της Σύρου για τον αποκλεισμό των παιδιών έως 8 ετών από τη σκηνή του Θεάτρου Απόλλων, βάσει του ισχύοντος κανονισμού λειτουργίας, δίνει η Παιδική – Νεανική Χορωδία της Ορχήστρας των Κυκλάδων.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή της κ. Νίκο Ρούσσο, η Χορωδία έχει ακολουθήσει πιστά έως σήμερα τον κανονισμό λειτουργίας του Θεάτρου, χωρίς καμία εξαίρεση, ωστόσο συμφωνεί πλήρως με την ανάγκη τροποποίησής του δεδομένου ότι το τελευταίο διάστημα έχει δεχθεί και παιδιά τα οποία θα συμπληρώσουν το όγδοο έτος της ηλικίας τους εντός της επόμενης χρονιάς.

«Διευκρινίζουμε κατηγορηματικά ότι ουδέποτε ζητήθηκε και έγινε εξαίρεση στην Παιδική Χορωδία της ΟτΚ για τη συμμετοχή στο θέατρο παιδιών ηλικίας κάτω των 8 ετών. Η Χορωδία μας δέχεται παιδιά ηλικίας 8 ετών και άνω και τα 4 μικρότερα παιδιά που γράφτηκαν τον προηγούμενο μήνα, εφόσον δεν υπάρξει η σχετική τροποποίηση του Κανονισμού ή δεν δοθεί η απαραίτητη άδεια έως τότε, είναι αυτονόητο ότι δεν θα συμμετάσχουν και στην επικείμενη συναυλία “Snowman”, εφόσον θα συμμορφωθούμε και πάλι πλήρως με τον Κανονισμό του Θεάτρου.

Άλλωστε όπως αναφέρουμε στο κείμενο που συνυπογράψαμε, αναφέρουμε ρητά ότι επιθυμία μας είναι «να μην αποκλεισθούν και πάλι οι μικροί χορωδοί της Παιδικής Χορωδίας της Ορχήστρας των Κυκλάδων»

Εμμένουμε όμως στην άποψή μας και συμφωνούμε πλήρως με την ανάγκη τροποποίησης του Κανονισμού, καθώς την επόμενη χρονιά θα λειτουργήσει για πρώτη φορά στη Σύρο, Προπαρασκευαστικό Χορωδιακό Τμήμα ηλικίας παιδιών Α’ και Β΄ Δημοτικού.