Έξι μικροί καλλιτέχνες της Σύρου ζωγράφισαν με οδηγό το τραγούδι

Μοναδική καλλιτεχνική εμπειρία

  • Πέμπτη, 11 Νοεμβρίου, 2021 - 06:12

Με επιτυχία υλοποιήθηκε το εικαστικό εργαστήρι «Ζωγραφίζοντας τη Φωνή», στο πλαίσιο του τριήμερου σεμιναρίου ερμηνείας τραγουδιού με τη διακεκριμένη σοπράνο Μάτα Κατσούλη.

Το σεμινάριο με την καλλιτεχνική επιμέλεια της Χριστίνας Ασημακοπούλου διεξήχθη στη Λέσχη Ποσειδωνίας, στέγη του Δικτύου Εικαστικών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Σύρου με υπεύθυνη την εικαστικό Eillen Botsford – Βελισσαροπούλου.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, έξι παιδιά του νησιού, είχαν την ευκαιρία να ζωγραφίσουν, αντλώντας έμπνευσης από τους συμμετέχοντας και βιώνοντας έτσι μία μοναδική εμπειρία.

Τα παιδιά που δήλωσαν συμμετοχή, είχαν ένα υπόβαθρο στη μουσική ή τη ζωγραφική, είτε ως μέλη της χορωδίας  των Κυκλάδων, είτε παίζοντας μουσικά είτε παρακολουθώντας ήδη μαθήματα ζωγραφικής. «Ήταν παιδιά που εξ’ αρχής τους ενδιέφερε σαν θέμα η συνέργια του ήχου, της φωνής, με την ζωγραφική», δήλωσε η κ. Botsford. Οι μικροί συμμετέχοντες ζωγράφισαν σε μεγάλη κλίμακα και αφού καθοδηγήθηκαν στην αρχή από την υπεύθυνη του ΔΕΕΠΣ και την Χριστίνα Ασημακοπούλου όσος αφορά την συναισθησία, αφέθηκαν ελεύθερα να δημιουργήσουν ακούγοντας τους μαθητευόμενους της Μάτας Κατσούλη

Το εν λόγω εργαστήρι ήταν το τρίτο στη σειρά των εργαστηρίων «Ζωγραφίζοντας τη Φωνή» μετά την πρώτη δράση στη στέγη του ΔΕΕΠΣ και την αντίστοιχη στο πλαίσιο του «Eye’s Walk Digital Festival» στα Τρίκαλα.