Οι STORM String Quartet παρέσυραν το κοινό της Σύρου

Μουσικός «κατακλυσμός» κάτω από τ’ άστρα

Η δεύτερη συναυλία των STORM string Quartet στο νησί της Σύρου απέδειξε για μία ακόμη φορά ότι, πέρα από τα μεγάλα ονόματα και τις εμπορικές συναυλίες, πάντα υπάρχουν παθιασμένοι καλλιτέχνες που αγαπούν αυτό που κάνουν και προκαλούν «μουσικές καταιγίδες», έτσι για πλάκα.

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Σύρος – Πολιτισμός 2016» το μουσικό σχήμα από τη Θεσσαλονίκη, που ετοιμάζεται να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο “Fringe Festival” στο Εδιμβούργο εμφανίστηκε στην καλοκαιρινή Ερμούπολη, σε μια μοναδική συναυλία που δεν άφησε κανέναν ασυγκίνητο.

Τραγούδια των Scorpions, AC/DC, Michael Jackson, Deep Purple, Nirvaνa, Lady Gaga, Avicii και πολλές ακόμα γνωστές επιτυχίες, μέσα από τους ήχους βιολιού, βιόλας, βιολοντσέλου και με τη βοήθεια ηλεκτρικής κιθάρας και κρουστών ξεσήκωσαν το βράδυ της Κυριακής όσους είχαν την τύχη να βρεθούν στην πλατεία Μιαούλη.

Ενέργεια και ευρηματικότητα που συναρπάζουν

Συνδυάζοντας άρτια μουσική δεξιοτεχνία, δυναμική παρουσία και επικοινωνία με το κοινό, σκηνοθεσία, φώτα και χειροποίητα κοστούμια, οι STORM προσέφεραν μια μοναδική εμπειρία που κούνησε από τη θέση του ακόμα και τον πιο απαιτητικό θεατή. Μέσα από τις πρωτότυπες διασκευές του εμπνευστή και δημιουργού του σχήματος, Έκτορα Λάππα, οι STORM άλλαξαν στα μάτια του Συριανού κοινού την εικόνα του κλασικού κουαρτέτου εγχόρδων. Δύο βιολιά, μια βιόλα και ένα τσέλο, ερμήνευσαν με ενέργεια, πάθος, δυναμισμό και φαντασία αγαπημένα κομμάτια, «συνθέτοντας» μία ξεχωριστή μουσική βραδιά κάτω από τον έναστρο ουρανό της Ερμούπολης.

Ο Έκτορας Λάππας (βιολί, διασκευές), η Μαρία Ζαχαριάδου (βιολί), η Μαίρη Χρίστοβα (βιολοντσέλο) και ο Ρενάτο Δαμονίτσα (βιόλα) ένωσαν μοναδικά ποπ, ροκ, μέταλ και ηλεκτρονική μουσική, υπογράφοντας το καλοκαιρινό «soundtrack» της Ερμούπολης, το οποίο θα ηχεί στα αυτιά μας μέχρι την επόμενη εμφάνισή τους στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων.

«Ευχόμαστε το κοινό της Ιρλανδίας να μας αγκαλιάσει όπως οι Συριανοί»

Σε δηλώσεις τους στην «Κοινή Γνώμη» τα μέλη του γκρουπ εξέφρασαν τη χαρά τους για τη θερμή υποδοχή που τους επιφύλαξαν τόσο οι κάτοικοι, όσο και οι επισκέπτες του νησιού. «Είναι ιδιαίτερα συγκινητικό να βλέπεις το κοινό να αγκαλιάζει αυτό που κάνεις και να συμμετέχει με όλο του το είναι» ανέφεραν χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι η αγάπη του κόσμου είναι αυτή που οπλίζει την ομάδα με ακόμη περισσότερη ενέργεια για να συνεχίσει τη μουσική της πορεία.

Δεδομένου ότι η συναυλία της Ερμούπολης θα επαναληφθεί με κάποιες παραλλαγές και στο πολυαναμενόμενο Fringe Festival, τα μέλη δήλωσαν ότι τα κολακευτικά σχόλια του κοινού της Σύρου είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά και αισιόδοξα. «Ευχόμαστε το κοινό της Ευρώπης να αγκαλιάσει με τον ίδιο τρόπο τη δουλειά μας, όπως οι Συριανοί που υποστηρίζουν θερμά κάθε νέα και υποσχόμενη καλλιτεχνική πρόταση» κατέληξαν, απευθύνοντας ιδιαίτερες ευχαριστίες τόσο στην Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ. Θωμαή Μενδρινού, όσο και στην κ. Μαίρη Καράβα που συνέβαλλε σημαντικά στην πραγματοποίηση της συναυλίας.