4η ημέρα Φεστιβάλ Ρεμπέτικου

  • Παρασκευή, 2 Σεπτεμβρίου, 2016 - 06:21

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ρεμπέτικου «Η Σύρα του Μάρκου Βαμβακάρη», το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016, θα πραγματοποιηθούν οι εξής εκδηλώσεις:

«Μάρκος Βαμβακάρης Από τον Μύθο στην Ιστορία 1600 - 2015»

Το βιβλίο περιλαμβάνει μοναδικές μαρτυρίες για διάφορα γεγονότα, τόπους και καταστάσεις με αναφορά στον Μάρκο Βαμβακάρη, το έργο του, την ιστορία της οικογένειάς του, τα μέρη που έζησε, τους ανθρώπους που γνώρισε και συναναστράφηκε. Μέσα από τις 1.280 σελίδες και σε δύο τόμους ξαναζωντανεύουν μαγικές στιγμές του παρελθόντος με πρωταγωνιστή αυτή την ιερή μορφή της ρεμπέτικης μουσικής.

Παρουσίαση βιβλίου: Δημήτρης Β. Βαρθαλίτης, Αχιλλέας Δημητρόπουλος.

Πιάτσα Άνω Σύρου 

Ώρα έναρξης: 19:30

«Μπουζούκι & Λαϊκό τραγούδι, μια παράλληλη διαδρομή»

Συναυλία του Βαγγέλη Τρίγκα με το μουσικό του σύνολο που αναδεικνύει την άρρηκτη σχέση του μπουζουκιού με το λαϊκό τραγούδι και την παράλληλη εξέλιξή τους στις πρώτες δεκαετίες.

Τα τραγούδια παίζονται με ιστορική σειρά, δίνοντας έτσι το στίγμα κάθε περιόδου, ενώ τα σχόλια που κάνει εμβόλιμα ο Βαγγέλης Τρίγκας βοηθούν το κοινό να κατανοήσει πως συντελέστηκε αυτή η μετάβαση από το ρεμπέτικο στο λαϊκό και από το λαϊκό στο έντεχνο λαϊκό τραγούδι.

Συμμετέχουν:

Βαγγέλης Τρίγκας

Θοδωρής Μπρουτζάκης

Αλέξανδρος Κασαρτζής

Μαργαρίτα Καραμολέγκου

Αντώνης Τζίκας

Βασίλης Κατσαρός

Λάμπρος Κουκουβής

Θέατρο Απόλλων 

Ώρα έναρξης: 21:30  

Τιμή εισιτηρίου: 9€

*H παρουσίαση του βιβλίου «Μάρκος ο Συριανός» αναβάλλεται για λόγους ανωτέρας βίας.

*Σας υπενθυμίζουμε ότι  συνεχίζεται η Έκθεση Λαϊκών Μουσικών Οργάνων στην Αίθουσα Γ&Ε Βάτη μέχρι και τη λήξη του Φεστιβάλ Ρεμπέτικου.