Τελετή λήξης των αποκριάτικων εκδηλώσεων της Σύρου με την καρναβαλική παρέλαση στην Ερμούπολη

Το Συριανό Καρναβάλι γράφει ιστορία

Κορυφώθηκε και απογειώθηκε το Συριανό Καρναβάλι “Γεώργιος Σουρής” 2018, οι τίτλοι τέλους του οποίου έπεσαν το βράδυ της Κυριακής μετά τη μεγάλη παρέλαση των καρναβαλικών ομάδων μετά των αρμάτων τους στην παραλιακή ζώνη της Ερμούπολης, με κατάληξη την πλατεία Μιαούλη.

Η ζωντάνια, το κέφι, η ευρηματικότητα και οι εκπλήξεις που επεφύλαξαν στο κοινό μικροί και μεγάλοι καρναβαλιστές ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά της φετινής διοργάνωσης η οποία αγκαλιάστηκε τόσο από τους κατοίκους, όσο και από τους επισκέπτες του νησιού, οι οποίοι έλαβαν ενεργά μέρος στις αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης.

Επτά παιδικές και δώδεκα ομάδες ενηλίκων, μεταξύ των οποίων καρναβαλιστές από τη Γαλλία, τη Χαλάστρα Θεσσαλονίκης και τη Λαμία παρέλασαν, μεταδίδοντας τη θετική ενέργειά τους και ξεσηκώνοντας τους θεατές, που είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς στις κεντρικές οδούς της πόλης.

Η παρουσίαση των ομάδων στην πλατεία Μιάουλη άνοιξε με τον Γεώργιο Σουρή, τον οποίο ενσάρκωσε και φέτος ο ηθοποιός Γιώργος Μιχαλάκης, έχοντας στο πλευρό του, τον Φασουλή και τον Περικλέτο. Τους καρναβαλιστές υποδέχτηκαν οι παρουσιαστές του Συριανού Καρναβαλιού, Μαριάννα Βακονδίου και Γιώργος Ρούσσος, καθώς και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Θωμαή Μενδρινού.

Εντυπωσιακές στολές, “θανατηφόρες” χορογραφίες, “γαμήλιες” τελετές, δοξασμένους ήρωες της tv, ξεχασμένα ξωτικά, ονειροπερπατητές του φωτός και πολλές ακόμα δυνατές στιγμές έζησε το κοινό της πρωτεύουσας των Κυκλάδων, καθ' όλη τη διάρκεια της μεγάλης διοργάνωσης, η οποία ολοκληρώθηκε με την απονομή τιμητικών διπλωμάτων σε όλες τις συμμετέχουσες ομάδες.

Μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις της τελετής λήξης ήταν η στιγμή που οι παρουσιαστές χόρεψαν το μουσικό θέμα της ταινίας “Η Πεντάμορφη και το Τέρας”, η οποία αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τις φετινές στολές τους.

Αμέσως μετά ακολούθησε το καθιερωμένο πάρτυ στον πεζόδρομο της Ερμούπολης.

Μεγάλος χορηγός του Συριανού Καρναβαλιού ήταν η Amstel.