Την Λαμπροτρίτη ξεκινούν οι Αιγαιοπελαγίτικοι αγώνες σκάκι

Ξεκινάει τη Λαμπροτρίτη μια από τις μεγαλύτερες σκακιστικές εκδηλώσεις που φιλοξενείται στις Κυκλάδες. Πρόκειται για τους Αιγαιοπελαγίτικους αγώνες 2013 που αποτελούν στην ουσία αγώνες play off για την άνοδο στην Πρώτη εθνική κατηγορία του πρωταθλήματος Ελλάδος. Η διοργάνωση λαμβάνει χώρα σε διαφορετικό νησί κάθε χρόνο. Μετά τη Σαντορίνη του 2011 και τη Λέρο του 2012, ήρθε και η σειρά οι αγώνες να λάβουν χώρα στη Σύρο.

Οι Αιγαιοπελαγίτικοι αγώνες αποτελούνται από τρία διαφορετικά πρωταθλήματα. Το πρωτάθλημα Αιγαίου, το Κύπελλο Αιγαίου και το Πρωτάθλημα Παίδων-Κορασίδων, ενώ η παράδοση των τελευταίων χρόνων θέλει να πραγματοποιούνται και αγώνες μειωμένου χρόνου σκέψης (Blitz / Rapid) στην αρχή ή στο τέλος της διοργάνωσης. Αυτό θα δώσει την ευκαιρία σε αρκετούς φίλους του αθλήματος να συμμετάσχουν στους αγώνες και να γνωρίσουν το σκάκι στην πράξη, είτε σε αρχάριο επίπεδο, είτε σε επίπεδο πρωταθλητισμού.

Οι ομάδες που θα φιλοξενηθούν τη Λαμπροβδομάδα στο ξενοδοχείο Dolphin Bay του Γαλησσά είναι η περσινή νικήτρια Λέρος, το φαβορί των αγώνων ο Σ.Ο. Ικαρίας, καθώς και η Σαντορίνη, η Ρόδος και η Χίος από το βόρειο Αιγαίο. Μαζί με τη συμμετοχή του Συλλόγου Σκακιστών Σύρου, οι έξι δεκαμελείς ομάδες θα παλέψουν για ένα εισιτήριο που θα δίνει την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία του πρωταθλήματος. Στο Κύπελλο Ελλάδος, η νικήτρια ομάδα θα περάσει στη τελική φάση knockout που θα πραγματοποιηθεί σε μελλοντική προκήρυξη από την Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία. Τέλος, πτόκριση για τα παιδικά πρωταθλήματα που θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα το καλοκαίρι διεκδικεί και η πρωταθλήτρια ομάδα στην κατηγορία Παίδων – Κορασίδων, η οποία θα είναι εξαμελής αποτελούμενη από παιδιά ηλικιών από 8-20 ετών. Εκτός από τα δυνατά επίπεδα των παραπάνω πρωταθλημάτων, οι μικροί και μεγάλοι φίλοι του αθλήματος θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν μέρους στους αγώνες μειωμένου χρόνου σκέψης που θα πραγματοποιηθούν μετά την ολοκλήρωση των αγώνων, σε τουρνουά ελεύθερης συμμετοχής.

Το όλο εγχείρημα αναμένεται να στοιχίσει συνολικά περίπου 20.000 ευρώ, ενώ οι μεγάλοι χορηγοί της διοργάνωσης είναι η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, η Blue Star και το ξενοδοχείο Dolphin Bay Hotel στο Γαλησσά. Ο χώρος αγώνων θα είναι ανοικτός για το κοινό. Οι αγώνες θα διεξάγονται κάθε μέρα στις 10 το πρωί και στις 6 το απόγευμα.

Ετικέτες: