Ο Α.Ο. Ερμούπολης επικράτησε του Άρη με 51-79 για το πρωτάθλημα των ανδρών

Πήρε εύκολα το τοπικό ντέρμπι

Ένα ακόμη ροζ φύλλο αγώνα πρόσθεσε στο ενεργητικό του ο Α.Ο. Ερμούπολης, όπου επικράτησε σχετικά εύκολα στο τοπικό ντέρμπι του νησιού με 51-79 του Άρη.

Το παιχνίδι ήταν αρκετά καλό με τις δύο ομάδες παρά τη μεγάλη διαφορά να αποδίδουν ποιοτικό μπάσκετ, όμως οι τυπικά φιλοξενούμενοι έβγαλαν περισσότεροι ενέργεια, πίεσαν στην άμυνα και είχαν τις σωστές λύσεις στην επίθεση. Αντίθετα οι ηττημένοι, αν και προσπάθησαν να φανούν ανταγωνιστικοί δεν τα κατάφεραν αφού η αρκετά σημαντική διαφορά που είχε δημιουργηθεί με την λήξη του πρώτου ημιχρόνου, δεν τους άφησε πολλά περιθώρια αντίδρασης. Η πίεση που ασκήθηκε από τους παίκτες του Ανδρέα Μαύρου είχε ως αποτέλεσμα να κλείσουν οι διάδρομοι και οι γηπεδούχοι να μην μπορούν να φτάσουν με ευκολία στην ρακέτα της Ερμούπολης.

Τώρα όσον αφορά το αγωνιστικό σκέλος της αναμέτρησης, οι τυπικά φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά πίεσαν στην άμυνα και έφυγαν αρκετές φορές στο αιφνιδιασμό. Το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου βρήκε την Ερμούπολης με δέκα πόντους μπροστά στο σκορ με 12-22 και τους παίκτες του Άρη να μην μπορούν να ακολουθήσουν τον γρήγορο ρυθμό των τυπικά φιλοξενούμενων. Το δεύτερο δεκάλεπτο είχε περίπου την ίδια εικόνα, αφού η Ερμούπολη και πάλι είχε διαφορά στο επιμέρους σκορ οκτώ πόντων (13-21). Οι παίκτες του Άρη με την εικόνα στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου έδειχναν σαν να παραδέχονται την ήττα και πως δεν μπορούσαν να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο. Η διαφορά αυξήθηκε ακόμη περισσότερο αφού η Τρίτη περίοδο έκλεισε στο +11 (7-18). Όταν τα πάντα είχαν κριθεί ο Ανδρέας Μαύρος θέλησε να δώσει χρόνο συμμετοχής σε αθλητές που δεν είχαν αγωνισθεί αρκετά, έτσι οι γηπεδούχοι βρήκαν την ευκαιρία να σημειώσουν κάποιους πόντους, να κλείσουν  την περίοδο με οριακό προβάδισμα, όμως η διαφορά να μην πέφτει σημαντικά, καθώς έκλεισε στο +28 για την Ερμούπολη.

 

Άρης Σύρου – Α.Ο. Ερμούπολης 51-79

Δεκάλεπτα: 12-22, 13-21, 7-18, 19-18

Άρης Σύρου (Βασιλειάδης Ε.): Πολίτης 11 (3), Πάχης 2, Πρίντεζης Π., Καπέλλας, Φωστέρης, Βαβίτσας, Βασιλειάδης 5 (1), Ξένος, Κηπουρίδης, Κουναλάκης 17 (3), Κωστόπουλος, Αντωνίου 8.

Α.Ο. Ερμούπολης (Μαύρος Α.): Τάκος, Σαβρακίδης 8 (2), Παρμαξίδης 8 (2), Γαβιώτης 8 (1), Τζώρτζης 6 (2), Καραμολέγκος 20 (6), Φρέρης, Χατζηαναγνώστου 1, Αληφραγκής Θ. 2, Αληφραγκής Δ. 13, Γκογκολάκης 9, Γαδ 2.