"Κρατήστε τα ποιοτικά σας στοιχεία"

Τα αληθινά λόγια του κορυφαίου και έμπειρου κυβερνήτη του Optimum3, Περικλή Λιβά έμειναν στη μνήμη όσων έδωσαν το παρών στην απονομή του 1ου σκέλους του 46ου Διεθνή Ιστιοπλοϊκού αγώνα Άνδρου, που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του ΝΟΑ στη Χώρα.

 

Κατά τη διάρκεια της απονομής του, ο κ. Λιβάς τόνισε: "Θα ήθελα να σας ευχαριστήσουμε για την, όπως πάντα, υπέροχη φιλοξενία και να σας παρακαλέσω να μην κάνετε πίσω στον αγώνα σας. Να κρατήσετε τα ποιοτικά στοιχεία και όσοι θέλουν θα συνεχίσουν να έρχονται. Εμείς θα προσπαθήσουμε να ερχόμαστε κάθε χρόνο".

 

Τη εκδήλωση, στην οποία έδωσαν το παρών τα πληρώματα που συμμετέχουν, εκπρόσωποι όλων των φορέων του νησιού και πλήθος κόσμους άνοιξε ο έφορος αγωνιστικού του ΝΟΑ, Βασίλης Σπηλιόπουλος: "Ο αγώνας έλαβε χώρα φέτος με ιδιαίτερες καιρικές συνθήκες και τα πληρώματα είχαν το θάρρος να αντιμετωπίσουν το Κάβο Ντόρο με 7 μποφόρ και να έρθουν στην Άνδρο με δύσκολες προϋποθέσεις. 

Αυτό είναι και το ατού του αγώνα μας, ενός αγώνα που είναι μεγάλος, έχει νυχτερινή πλεύση και έχει πλεύση στο Αιγαίο. Για όσους συμμετέχουν αποτελεί δυνατή προπόνηση για το τι μπορούν να αντιμετωπίσουν σε μεγάλους διεθνείς αγώνες".

 

Η εκδήλωση έγινε κάτω από γεμάτο φεγγάρι και οι στιγμές ήταν μοναδικές.

Η πρόεδρος του ΝΟΑ, Αντίκλεια Τρικόγλου, έστειλε το δικό της μήνυμα στα πληρώματα: "Θέλω να σας ευχαριστήσω που συμμετέχετε στον αγώνα μας. Ενας αγώνας και όχι μία... βόλτα, είναι πάντα υψηλού επιπέδου και με μεγάλο βαθμό δυσκολίας, που σημαίνει ότι συμμετέχουν όσοι τολμούν. Όπως μου είπε και ο Σπύρος Πολέμης που έδωσε την εκκίνηση, είναι αγώνας για... γεμιτζήδες. Με αποτέλεσμα να συμμετέχουν καλά σκάφη, με τα κορυφαία πληρώματα”.  

 

Στη συνέχεια έγιναν οι απονομές του 1ου σκέλους.

Θυμίζουμε τα αποτελέσματα

Aces - Κουρτέσης/Χατζηκυριακάκη

Optimum - Λαζος/Λιβάς

Dragon-Safe Ship - Λεωνίδας Πολέμης

Alsuma Alianz - Αλέξανδρος Πορφυράτος

HatI IV - Sugar - Στάθης Πορφυράτος

Agapi - SV1GE - Ιωαννης Τράικος

Blueskape - Νίκος Σίμπουρας 

 

 

Χθες το πρωί τα σκάφη πήραν το δρόμο της επιστροφής για το 2ο και τελευταίο σκέλος του 46ου ΔΙΑ με τελικό προορισμό τη Βουλιαγμένη ή το Δύσβατο, αναλόγως τις καιρικές συνθήκες. 

Σήμερα, στις 19:00, θα πραγματοποιηθεί η Τελετή απονομής στον Πειραιά στο SS Hellas Liberty, Ακτή Βασιλειάδη, Πύλη Ε1&E2, Προβλήτας Σιλό.

Ετικέτες: