Ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού Σύρου επικράτησε με 3-1 σετ των Ελεύθερων Επαγγελματιών Β' στον τελικό του πρωταθλήματος Πετοσφαίρισης

“Κουπάτος” ο... ΟΠΑΣ

Ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού Σύρου είναι ο μεγάλος νικητής του Εργασιακού Πρωταθλήματος Πετοσφαίρισης, καθώς επικράτησε στον τελικό της διοργάνωσης με 3-1 των Ελεύθερων Επαγγελματιών Β' με 3-1 σετ. Όπως είχαμε γράψει και στο πρόγραμμα των αγώνων, ο ΟΠΑΣ ήταν το μεγάλο φαβορί του τουρνουά, αφού ήταν αήττητος και μάλιστα έδειχνε και μεγάλη δυναμική στο παιχνίδι του. Έτσι, στον μεγάλο τελικό έδειξε να δικαιολογεί τα προγνωστικά και πήρε την κούπα του πρωταθλητή. Το παιχνίδι ήταν αρκετά καλό και όσοι βρέθηκαν στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, ευχαριστήθηκαν θέαμα, καθώς, όπως έχουμε ξανά πει, οι διοργανώσεις αυτές γίνονται για να ευχαριστιούνται οι αθλητές που παίρνουν μέρος στα πρωταθλήματα, αλλά και να ξεφεύγουν από τη ρουτίνα της καθημερινότητας.

““Παίζω Βόλεϊ” άρα συμμετέχω - διασκεδάζω σε παιχνίδι”

Ο Γιάννης Βρούτσης μέλος της Επιτροπής Πρωταθλήματος Πετοσφαίρισης μίλησε στην “Κοινή Γνώμη” για τη διοργάνωση. “Μετά από αρκετά χρόνια διοργανώσαμε το Εργασιακό Πρωτάθλημα Πετοσφαίρισης ενός αθλήματος το οποίο έχει αγαπήσει ο Συριανός φίλαθλος γεμίζοντας είτε τα γήπεδα της Α1 είτε ακόμα και την Πλατεία πρόσφατα. Μπορώ να πω ότι το τουρνουά ήταν πετυχημένο κάτι που αποδεικνύεται από την μεγάλη προσέλευση φιλάθλων τόσο στους τελικούς όσο και στα αρχικά παιχνίδια”.

Ακόμη συνέχισε λέγοντας για το αν θα υπάρξει συνέχεια στο πρωτάθλημα της Πετοσφαίρισης, καθώς για αρκετά χρόνια δεν διεξαγόταν. “Στο πρωτάθλημα που μόλις τελείωσε τα χρονικά περιθώρια αιτήσεων συμμετοχής αλλά και διάρκειας του τουρνουά ήταν, λόγω άλλων εκδηλώσεων στους χώρους του ΟΠΑΣ, μπορώ να πω αρκετά στενά Το επόμενο πρωτάθλημα ευελπιστούμε να ξεκινήσει νωρίτερα, να έχει μεγαλύτερη διάρκεια (δύο γύρους) και ει δυνατόν να έχουμε ένα μόνο παιχνίδι κάθε εβδομάδα και όχι δύο όπως τώρα”.

Τέλος, ο κ. Βρούτσης αναφέρθηκε στον αριθμό των ομάδων κι αν από την πλευρά του κρίνει ικανοποιητικό τον αριθμό συμμετοχών.

“Συνολικά στο Τουρνουά συμμετείχαν έξι ομάδες (ΟΠΑΣ, Λιμεναρχείο, Περιφέρεια, ΟΤΕ, Ελεύθεροι Επαγγελματίες Α & Β) και η κάθε ομάδα είχε περίπου δέκα - δώδεκα αθλητές. Σε συνεργασία με την Διοικούσα Επιτροπή (και εδώ να ευχαριστήσω τους κ.κ. Παλαιτσάκη Δημήτρη και Κυριακόπουλο Πέτρο γιατί χωρίς την βοήθειά τους δεν θα είχαμε την ομαλή διεξαγωγή του τουρνουά) αποφασίστηκε η μη καταβολή συνδρομής από τους αθλητές και αυτό γιατί στόχος ήταν καθαρά και μόνο η συμμετοχή - διασκέδαση. Για την Ιστορία να σας ενημερώσω ότι πρωταθλήτρια ομάδα αναδείχθηκε η ομάδα του ΟΠΑΣ νικώντας στον τελικό την ομάδα Ελεύθεροι Επαγγελματίες Β' με 3-1 σετ. Όπως ανέφερα και παραπάνω σκοπός του συγκεκριμένου τουρνουά ήταν η δημιουργία παρεών - ομάδων που κύριο μέλημά τους ήταν η Άμιλλα και το Ευ Αγωνίζεσθαι γιατί όπως λέει και η φράση "Παίζω Βόλεϊ" άρα συμμετέχω - διασκεδάζω σε παιχνίδι”.