Η Σύρος έτοιμη για το final 4 Κυπέλλου Ελλάδος volley Ανδρών

Το μεγάλο αθλητικό γεγονός

Τα πάντα είναι έτοιμα για την γιορτή του volley, που θα φιλοξενήσει η Σύρος τις επόμενες δύο ημέρες, φέρνοντας την στο επίκεντρο του αθλητικού ενδιαφέροντος με την μεγάλη πανελλήνια διοργάνωση που θα πραγματοποιηθεί στο νησί.

Μετά τις εντατικές προσπάθειες Δήμου και Περιφέρειας, ως διοργανωτές, η Β' κλειστή αίθουσα του αθλητικού κέντρου του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης «Δημήτριος Βικέλας», έχει γίνει αγνώριστη και είναι έτοιμη να φιλοξενήσει ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά γεγονότα της χρονιάς.

Οι τέσσερις καλύτερες ομάδες της Ελλάδας θα διασταυρώσουν τα "ξίφη" τους στο φιλέ, στην προσπάθεια τους για την κατάκτηση του κυπέλλου.

Οι αποστολές των ομάδων του ΠΑΟΚ, του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ Σ.Φ.Π και του Α.Ο. ΚΗΦΙΣΙΑΣ, που θα συμμετάσχουν στο final 4, έχουν ήδη φτάσει στην Κυκλαδική πρωτεύουσα δύο ημέρες νωρίτερα από την έναρξη των αγώνων, γεγονός που, όπως επισημαίνει και η οργανωτική επιτροπή «αποδεικνύει τη σημασία που προσδίδουν στη διοργάνωση και την αγωνιστικότητά τους να διεκδικήσουν το τρόπαιο του Κυπέλλου Ελλάδος».

Επίσημη πρόσκληση για να παραστούν στους αγώνες του final 4 Κυπέλλου Ελλάδος volley Ανδρών στη Σύρο εστάλη από τον Αντιπεριφερειάρχη προς τον υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή και τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, Ιούλιο Συναδινό, τονίζοντας πως «η παρουσία των Κυβερνητικών Αξιωματούχων στη μεγάλη αυτή γιορτή του volley θα τιμήσει και θα στηρίξει την προσπάθεια της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης για μόνιμη διεκδίκηση μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων και ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού».

Να σημειωθεί ότι συνεχίζεται η διάθεση των εισιτηρίων των αγώνων από τις 17:00 μέχρι τις 20:30 και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο το μεσημέρι.

Η Οργανωτική Επιτροπή των Αγώνων ενημερώνει τους φιλάθλους ότι υπάρχουν ακόμα αρκετά διαθέσιμα εισιτήρια τα οποία θα διατίθενται από το κλειστό γήπεδο της Σύρου «Δημήτριος Βικέλας».

Οι διοργανωτές

Την διοργάνωση του μεγάλου αυτού αθλητικού γεγονότος ανέλαβαν από κοινού η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, με τον Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γιώργο Λεονταρίτη και ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης, με τον Δήμαρχο Γιώργο Μαραγκό.

Η εμπειρία αλλά και η γνώση του Γ. Λεονταρίτη σε ότι αφορά στο άθλημα, βοήθησαν στην ανάληψη της διοργάνωσης, ενώ η θεσμική του θέση ως Αντιπεριφερειάρχης, διευκόλυνε σε ότι αφορά στις γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Άμεση ήταν και η ανταπόκριση εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής να συμμετέχει στη διοργάνωση του αθλητικού αυτού γεγονότος, διακρίνοντας πως πρόκειται για ένα γεγονός που ενισχύει την προσπάθεια του για προβολή του νησιού.

Το πρόσωπο όμως, στο οποίο θα πρέπει να δοθούν εύσημα, για την άοκνη, ουσιαστική και αποτελεσματική προσπάθεια του, την οποία αφανώς κατέβαλλε για την επιτυχία της διοργάνωσης, είναι ο δημοτικός σύμβουλος, Γουλιέλμος Πρίντεζης, στον οποίο έχει ανατεθεί και η ευθύνη των θεμάτων αθλητισμού του Δήμου.

Ανάλογες προσπάθειες, αλλά και η επίδειξη ενός αξιέπαινου ήθους όπως αυτό που επιδεικνύει ο συγκεκριμένος αιρετός, με την σιωπηρή αλλά αποδοτική δραστηριοποίηση του, δεν μπορούν παρά να λάβουν τον έπαινο που τους αναλογεί.

Η ενίσχυση του Φοίνικα

Η πρωτεύουσα των Κυκλάδων ξέρει, αλλά έχει και τις δυνατότητες να διοργανώσει και να φέρνει σε πέρας με τον καλύτερο τρόπο, εκδηλώσεις πανελλήνιας εμβέλειας και τόσο υψηλού επιπέδου.

Αυτό έχει αποδειχθεί, ξεκινώντας από το 1990 μέχρι σήμερα, έχοντας διοργανώσει και βαλκανικό πρωτάθλημα και παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων, όμιλο προκριματικού πανευρωπαϊκού αλλά και παγκοσμίου πρωταθλήματος, το final 8, το final 4 του League Cup. Ερωτώμενος για την δυσκολία της διοργάνωσης, ο κ. Λεονταρίτης επεσήμανε ότι «Καθώς η εμπειρία υπήρχε ήταν σχετικά εύκολη η διαδικασία αυτής της διοργάνωσης».

Στάθηκε όμως και στα οφέλη προσέφεραν οι προηγούμενες διοργανώσεις, σε αθλητικό επίπεδο, επισημαίνοντας πως «Τέτοιες διοργανώσεις έχουν βοηθήσει πάρα πολύ και την ομάδα του Φοίνικα της Σύρου, γιατί έχουν φέρει κοντά στο άθλημα πάρα πολύ κόσμο, που ήρθε να παρακολουθήσει αυτές τις μεγάλες διοργανώσεις και έγινε λάτρης του volley».

Για τους λόγους που ώθησαν στην διεκδίκηση αυτής της διοργάνωσης μίλησε ο Δήμαρχος Σύρου - Ερμούπολης Γιώργος Μαραγκός, λέγοντας ότι «Οι λόγοι που μας οδήγησαν σ' αυτήν την απόφαση ήταν πολύ συγκεκριμένοι. Πρώτον η αγάπη για το άθλημα του βόλεϊ. Η Σύρος είναι ένα νησί που ζει και αναπνέει για το βόλεϊ, κάτι που αποδεικνύεται έμπρακτα από την παρουσία του Φοίνικα στο υψηλότερο επίπεδο εδώ αρκετά χρόνια. Και προεκλογικά είχαμε πει ότι ο Φοίνικας είναι ένα από τα δυνατά χαρτιά της Σύρου και πρέπει να στηριχθεί απ' όλο το νησί. Με την ανάληψη του final-4, αλλά και με άλλες ενέργειες, έχουμε αποδείξει έμπρακτα ότι τον αγαπάμε και τον στηρίζουμε. Αυτό θα συνεχιστεί γιατί ο Φοίνικας είναι πρεσβευτής της Σύρου και ένα "διαμάντι" για το Νότιο Αιγαίο. Επίσης, ένας πολύ σημαντικός λόγος ήταν και η στήριξη που έχουμε δεσμευτεί να παρέχουμε στον Φοίνικα σε κάθε επίπεδο. Με την ανάληψη της διοργάνωσης θέλουμε να βοηθήσουμε την ομάδα μας να διεκδικήσει και να κατακτήσει έναν τόσο σημαντικό τίτλο με τη βοήθεια του κοινού της».

Ευκαιρία προβολής

Πέραν όμως του αθλητικού οφέλους, μεγάλη θα είναι και η προβολή της Σύρου, μέσω αυτής της νέας διοργάνωσης, καθώς θα βοηθηθεί και σε τουριστικό επίπεδο.

Χαρακτηριστική είναι η αναφορά του Δημάρχου σε αυτό, όταν σημείωνε πως ένας επιπλέον λόγος που ενίσχυσε την προσπάθεια ανάληψης της διοργάνωσης είναι «και η εξωστρέφεια της Σύρου, η προβολή που θα έχει το νησί μας μέσα απ' αυτή τη διοργάνωση. Για ένα τριήμερο η Σύρος θα είναι το επίκεντρο της Ελλάδας για το βόλεϊ και πολλά βλέμματα θα στραφούν σ' αυτήν».

Η αναμετάδοση των αγώνων από τη ΝΕΡΙΤ, αλλά και η προβολή τους από όλα τα τηλεοπτικά Μέσα Ενημέρωσης πανελλήνιας εμβέλειας, που θα βρεθούν στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων, θα λειτουργήσει ενισχυτικά στην προβολή του νησιού.

Άλλωστε κρίθηκε ως πολύ έξυπνα προωθητική η ιδέα ανάρτησης σε όλο το χώρο του γηπέδου, μεγάλων πανό με απεικονίσεις της Σύρου, που δεν αφήνουν ανεκμετάλλευτη την τηλεοπτική προβολή.

Η αθλητική οπτική

Σε ότι αφορά στην αθλητική σημασία της διοργάνωσης, να αναφερθεί πως ο Φοίνικας είναι η δεύτερη φορά που συμμετέχει σε final 4, όταν είχε παίξει πριν από 2 χρόνια στον τελικό κυπέλου με τον Ολυμπιακό στο Ρέθυμνο και είχε χάσει 3-0.

Οι διοργανωτές κρίνουν ότι αυτό θα είναι ίσως το καλύτερο final 4, καθώς και οι 4 συμμετέχουσες ομάδες, είναι οι καλύτερες του πρωταθλήματος, αφού ανάμεσα τους δεν υπάρχει καμία ομάδα αδύναμη.

Μπορεί ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ να είναι τα φαβορί, όμως και η Κηφισιά όπως και ο Φοίνικας είναι ομάδες ικανές να σηκώσουν το κύπελλο.

Άλλωστε η μεγάλη άνοδος του Φοίνικα τα τελευταία χρόνια συντέλεσε κατά κύριο λόγο στην ανάληψη της μεγάλης αυτής διοργάνωσης από την Σύρο.

Από την πλευρά του ο κ. Λεονταρίτης ενώ παραδέχτηκε πως το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στη διοργάνωση, λέγοντας ότι «Η προσοχή μας στράφηκε στη διοργάνωση προκειμένου να δείξουμε για άλλη μία φορά ότι η Σύρος είναι ικανή να φιλοξενεί τόσο μεγάλες διοργανώσεις», όμως δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι «μας ενδιαφέρει η ομάδα μας να πετύχει τον στόχο της, που δεν είναι άλλος από το να κατακτήσει το κύπελλο, παρότι δεν είναι φαβορί, διότι και ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός είναι πιο ισχυρά σωματεία».

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των αγώνων του Final 4, το Σάββατο 14 Μαρτίου θα διεξαχθούν οι αγώνες: ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ - ΠΑΟΚ στις 17:15 και ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ - ΑΟ ΚΗΦΙΣΙΑΣ 20:00 και την Κυριακή 15 Μαρτίου στις 19:00 θα διεξαχθεί ο τελικός του κυπέλλου Ελλάδος volley.

Μέτρα για την πιθανότητα επεισοδίων

Όσον φορά στην ασφάλεια της διοργάνωσης, και τα μέτρα για την διατήρηση της τάξης που πρέπει να ληφθούν, η προγραμματισμένη για εχθές σύσκεψη μετατέθηκε για σήμερα, στην οποία θα συμμετάσχουν ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γιώργος Λεονταρίτης, ο Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης, Γιώργος Μαραγκός, ο Αστυνομικός Διευθυντής Κυκλάδων, Νικόλαος Βελέτζας, ο Διευθυντής της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης, Περικλής Μπακοδήμος και οι υπεύθυνοι των ομάδων που συμμετέχουν στο FINAL 4.

Όπως ανέφερε σχετικά ο κ. Λεονταρίτης «τα θέματα που μας απασχολούν είναι η πιθανή συνεύρεση των «χουλιγκάνων» οπαδών του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ, και δεν εννοούμε τους οπαδούς του volley, αλλά αυτούς που έχουν αποδείξει ότι έρχονται στο volley για να βγάλουν τα κατάλοιπα που κουβαλούν από το ποδόσφαιρο. Αυτή είναι η ανησυχία μας, γιατί το νησί μας είναι φιλήσυχο και οι φίλαθλοι στο γήπεδο έχουν αποδείξει ότι είναι από τους καλύτερους φιλάθλους στην Ελλάδα. Εμείς δεν θέλουμε να έρθουν στο γήπεδο μας άνθρωποι έχουν σχέση με χουλιγκανισμό και δεν θα τους το επιτρέψουμε».

Για την αποτροπή της πιθανότητας να δημιουργηθούν επεισόδια, θα ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα όπως ο αυστηρότατος σωματικός έλεγχος που θα γίνεται κατά την είσοδο στο γήπεδο. Επίσης όλα τα εισιτήρια θα είναι προσωπικά, καθώς επάνω σε αυτά θα αναγράφεται το ονοματεπώνυμο του καθενός, οπότε για να γίνεται ταυτοπροσωπία κατά την είσοδο στο γήπεδο θα επιδεικνύεται η ταυτότητα.

Όπως τόνισε ο Ανιπεριφερειάρχης «Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να διαταράξει την ηρεμία του νησιού και να δημιουργήσει το παραμικρό πρόβλημα».

Να σημειωθεί ότι από την Αστυνομική Διεύθυνση Κυκλάδων θα διατεθούν δυνάμεις ανδρών, οι οποίες θα ενισχυθούν και από μία διμοιρία ΜΑΤ που θα έρθει από την Αθήνα.

Πάντως οι κάτοικοι της Σύρου θα πρέπει να κατακλύσουν το γήπεδο, αποδεικνύοντας αφ’ ενός το φίλαθλο πνεύμα τους, όμως παράλληλα εκμεταλλευόμενοι την μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσουν στο δικό τους γήπεδο μία τόσο μεγάλη διοργάνωση στο νησί ενός από τα μεγαλύτερα αθλητικά γεγονότα.

Ετικέτες: