Ο ΠΑΟΚ επικράτησε σε έναν συναρπαστικό τελικό του Ολυμπιακού με 3-1, σε ένα κατάμεστο “Δημήτριος Βικέλας” και το κύπελλο πήγε στον Λευκό Πύργο

Το πρώτο… και το πιο γλυκό

Κυπελλούχος Ελλάδας για το 2015 είναι από χθες ο ΠΑΟΚ αφού επικράτησε έπειτα από έναν συναρπαστικό τελικό του Ολυμπιακού με 3-1 σετ. Χιμένεθ, Γκόμεζ και Βασίλης Κουρνέτας έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό ώστε η ομάδα της Θεσσαλονίκης να πανηγυρίσει το πρώτο τρόπαιο στην ιστορία της. Οι φίλοι της Σύρου κατά τη διάρκεια του αγώνα.. ψήφησαν ΠΑΟΚ και με τον 25ο πόντο στο τέταρτο σετ, το γήπεδο σηκώθηκε στο… πόδι, χειροκροτώντας τους κυπελλούχους Ελλάδας.

Οι “ερυθρόλευκοι” από την άλλη πλευρά δεν κατάφεραν να σταματήσουν έναν καταπληκτικό ΠΑΟΚ που ήρθε στη Σύρο αποφασισμένος να κατακτήσει το τρόπαιο. Μόνο στο δεύτερο σετ κατάφερε όχι μόνο να γυρίσει την εις βάρος του κατάσταση, αλλά και να το πάρει και να φέρει το ματς στα ίσα. Από εκεί και πέρα ο ΠΑΟΚ έχοντας σε καλή μέρα τους περισσότερες αθλητές του, στα δύσκολα σημεία είχε παίκτες ποιότητας να δώσουν λύσεις κι έτσι το κύπελλο έχει χρώμα… ασπρόμαυρο.

Ο “δικέφαλος του βορρά” στο πρώτο αν και είχε ένα σημαντικό προβάδισμα, ο Ολυμπιακός τον έφτασε και ισοφάρισε σε 21-21. Όμως στη συνέχεια έκανε ένα σερί 2-0 και ξέφυγε και πάλι και το σετ πήγε στον ΠΑΟΚ.

Το δεύτερο ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι, ο Ολυμπιακός γύρισε από την… κόλαση και κατάφερε να ισοφαρίσει σε 1-1 τα σετ.

Το τρίτο και το τέταρτο ήταν υπόθεση για έναν, αφού ο ΠΑΟΚ είχε ένα ελαφρύ προβάδισμα κι όποτε ο Ολυμπιακός πλησίαζε… πατούσε γκάζι και ξέφευγε.

Ετικέτες: