Το πάλεψε... όμως έχασε από ένα δυνατό αντίπαλο, που όμως χρειάστηκε να του γυρίσει την πλάτη και η... τύχη

Δεν τα κατάφερε ο Φοίνικας

Ο Φοίνικας δεν κατάφερε να ξεπεράσει τον εαυτό του στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, είχε και την ατυχία να χάσει νωρίς-νωρίς ένα από τα πιο βασικά του όπλα, τον Νικολά Μιχαϊλοβιτς και μετά από όλα αυτά έχασε με 3-1 από την ομάδα της Θεσσαλονίκης κι έμεινε εκτός τελικού.

Ο Σέρβος ακραίος τραυματίστηκε στο πόδι κατά τη διάρκεια του δευτέρου σετ κι ενώ το σκορ ήταν 15-15, μετά από ένα σερί 0-3 για το Φοίνικα. Από εκεί και πέρα οι Συριανοί έχασαν την ψυχολογία τους και ο ΠΑΟΚ έκανε το 2-0 στα σετ.

Από εκεί και πέρα ο Φοίνικας μπήκε δυνατά στο τρίτο σετ, πήρε από νωρίς μία μεγάλη διαφορά την οποία κράτησε μέχρι το τέλος και μείωσε σε 2-1, μπαίνοντας ξανά μέσα στο παιχνίδι.

Στο τέταρτο και τελευταίο σετ ο Φοίνικας έπαθε... μπλακ άουτ και ο ΠΑΟΚ έφτασε εύκολα στην κατάκτησή του και συγχρόνως στη νίκη - πρόκριση στον τελικό.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ Γιάννης Καλμαζίδης είπε: "Το παιχνίδι κρίθηκε αρκετά εύκολα παρόλο που βλέπω τα νούμερα και δεν είμαι ικανοποιημένος από τους αριθμούς αλλά αυτό που μετράει είναι η πρόκριση και η νίκη. Σημασία έχει η νίκη και αν πιάσουμε καλύτερη απόδοση θα έχουμε καλύτερα νούμερα", σχολίασε ο τεχνικός του Δικεφάλου ο οποίος όταν ρωτήθηκε για τον τραυματισμό του Μιγιαϊλοβιτς σημείωσε: "Είναι θλιβερό όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο σε οποιονδήποτε αθλητή. Τα παιδιά έχουν μεγάλες επιβαρύνσεις καθώς παίζουν πολλά παιχνίδια. Σίγουρα επηρέασε την ομάδα του σου και ας ελπίσουμε σε γρήγορη επιστροφή".

Ο Σέρβος προπονητής του Φοίνικα Ράτκο Παβλίσεβιτς είπε: "Πριν από το παιχνίδι πιστέψαμε ότι μπορούσαμε αλλά δεν βρεθήκαμε σε καλή βραδιά. Ο ΠΑΟΚ έπαιξε πολύ καλά. Είχε καλύτερο σερβίς από εμάς. Μας στρέσαρε ο τραυματισμός του Μιχαϊλοβιτς γιατί είναι ένας βασικός παίκτης", είπε ο Σέρβος τεχνικός και συμπλήρωσε: "Ο ΠΑΟΚ ήταν φαβορί του αγώνα πριν από ματς και το απέδειξε μέσα στον αγώνα. Κάναμε ότι καλύτερο μπορούσαμε αλλά ο τραυματισμός μας επηρέασε γιατί ο Νικολά ήταν από τα κλειδιά της ομάδας μας. Παλέψαμε στη συνέχεια, κυνηγήσαμε τον ΠΑΟΚ στους πόντους αλλά δεν τα καταφέραμε. Γενικά δεν βρεθήκαμε σε καλή βραδιά. Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος στο σερβίς, την υποδοχή και γενικά σαν ομάδα. Εμείς δεν βρεθήκαμε σε καλή βραδιά".

ΠΑΟΚ - ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ 3-1 σετ

Τα σετ: (25-19, 25-23, 16-25, 25-18)

ΠΑΟΚ (Καλμαζίδης): Χιμένες 12 (10/14 επ., 2 άσοι, 27% υπ. – 09% άριστες), Παντακίδης 6 (3/7 επ., 3 μπλοκ), Κουρνέτας, Γκόμεζ 24 (17/47 επ., 5 άσοι, 2 μπλοκ), Ρανγκέλ 9 (5/9 επ., 3 άσοι, 1 μπλοκ), Σαφράνοβιτς 8 (7/26 επ., 1 άσο, 56% υπ.- 19% άριστες) / Γκαράς (λ. - 52% υπ. – 26% άριστες) / Ντίνας 1 (1/1 επ.), Σαμπάνης, Εφραιμίδης 1 (1/2 επ.), Καρασαββίδης, Αναστασιάδης

ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ (Παβλίσεβιτς): Σαμραγδής 4 (2/8 επ., 2 μπλοκ), Μιγιάιλοβιτς 4 (3/15 επ., 1 άσο, 43% υπ. – 29% άριστες), Ντάμποβιτς 2 (2 μπλοκ), Παπαδόπουλος Χ. 11 (5/7 επ., 6 μπλοκ), Ντόκιτς 22 (20/40 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ), Λάππας 3 (1/4 επ., 2 μπλοκ) / Εφραιμίδης (λ. - 25% υπ. – 25% άριστες) / Παπαδόπουλος Π. 7 (5/12 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ, 56% υπ. – 24% άριστες)

*Από ντόπινγκ κοντρόλ πέρασαν Γκαράς, Ρανγκέλ από τον ΠΑΟΚ και Κυπριανός και Ντάμποβιτς από τον Φοίνικα.

Ετικέτες: