Ο Γ. Πάπιτσης για τις δημοτικές εκλογές

  • Δευτέρα, 9 Δεκεμβρίου, 2013 - 10:20

Η Σύρος πάει μπροστά. Η Σύρος ανασυγκροτείται. Η Σύρος των αξιών, της ανάπτυξης, του πολιτισμού. Η Σύρος ελκυστικός προορισμός στον Χάρτη των ταξιδιών. Η Σύρος όπως την οραματίζεται κάθε Συριανός κάθε πολίτης.  

Αυτή είναι η εικόνα που επιθυμούμε εμείς για τον τόπο μας και εκεί συναντώνται οι στόχοι μας . Οι στόχοι όλων των συνδυασμών που ετοιμάζουν την προεκλογική τους διαδρομή. Νέοι άνθρωποι ετοιμάζονται να συμμετάσχουν σε σχήματα για να διαμορφώσουν το νέο δημοτικό σκηνικό με φρέσκιες ιδέες , οράματα, σύγχρονες αντιλήψεις για την αυτοδιοίκηση.

Καθώς κινούμαστε στην καθημερινότητα του νησιού, γινόμαστε όλοι αποδέκτες σχολίων για την πυρετώδη προετοιμασία, από όλους τους συνδυασμούς. Αυτή είναι μία υγιής διαδικασία που γεννά προσδοκίες.

 

Προσδοκούμε αλλαγές, καινοτόμες δράσεις με προτάσεις και λύσεις και δεν κλονίζεται η πίστη μου στους νέους ανθρώπους. Κλονίζεται όμως η εμπιστοσύνη μου σε κάποιους ανθρώπους που ξεκινούν την πολιτική τους καριέρα, με αφετηρία την συκοφαντία και το κατασκευασμένο ψεύδος. Η πορεία προς τα εμπρός θέλει δράση και όχι μυθεύματα .Θέλει προτάσεις και όχι σενάρια. Θέλει γενναιότητα και ανάληψη ευθύνης και όχι κρυφτούλι και ανώνυμα δήθεν στοιχεία που παρουσιάζονται δια αντιπροσώπου.

 

Αλήθεια μπορεί το Νησί να ανακάμψει εκτρέφοντας αυτή την νέα μορφή πολιτικής μικρότητας, αλήθεια μπορεί το νησί να εκθρέψει μια νέα γενιά ανθρώπων οι οποίοι προσπαθούν να στηριχτούν με μαχαιριές πισώπλατα σε ανθρώπους που έδωσαν τη ζωή τους για τον τόπο, με τα όποια λάθη έκαναν.

 

Αυτό το νέο ήθος που εκπορεύεται και βρίσκει έδαφος σε κάποια διαδικτυακά κανάλια, με άλλοθι την «ελευθερία» του λόγου, θα συμβάλει και θα αναβαθμίσει την ιδεολογία, το όραμα, τις σκέψεις, τις προτάσεις για άμεσες λύσεις γι αυτόν τον τόπο που πνέει τα λοίσθια;

Για μια νέα πορεία που είναι αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε σήμερα;

Επειδή δεν έχω μάθει να απολογούμαι, αλλά έχω μάθει να μιλάω με αποδείξεις σας τις στέλνω ως πειστήριο όσων γράφω ανωτέρω, στη διάθεση σας και στους αναγνώστες σας.

Ο νεοεισερχόμενος στην Τοπική Αυτοδιοίκηση υποψήφιος Γιώργος Μαραγκός, απαιτεί από το ΚΕΚ ΦΕΡΕΚΥΔΗΣ 40.000,00 ευρώ, οφειλές για τις υπηρεσίες του ως Διευθυντής σπουδών, αλλά παραλείπεται σκόπιμα από τον γράφοντα, ότι οι αξιώσεις είναι από τον επόμενο Δήμαρχο, καθώς εγώ προσωπικά και το ΚΕΚ ΦΕΡΕΚΥΔΗΣ ήμασταν οικονομικά εντάξει απέναντι του και στα εργοδοτικά και στα ασφαλιστικά του ζητήματα. Οι απαιτήσεις του ΙΚΑ είναι περίπου 45.000,00 ευρώ και αυτές από την επόμενη Δημοτική Αρχή.

 

Άτομα του στενού περιβάλλοντος των δύο οικογενειών Κίκιλη - Μαραγκού συμμετέχουν στο συνδυασμό του. Γεννώνται όμως ερωτηματικά όταν κάτω από αυτές τις συνθήκες , ο αρθρογράφος με ψεύδη και συκοφαντίες επιχειρεί την αποδόμηση των αντιπάλων του. Είναι ένα θλιβερό ξεκίνημα και αήθης ο νέος τρόπος που εισάγουν στα κοινά του τόπου μας, λυπάμαι πολύ αλλά η Τοπική Αυτοδιοίκηση απαιτεί, σεβασμό, ήθος, ιδέες και όραμα και όχι πλάγιες οδούς.

Περιμένω από τον Γιώργο Μαραγκό, μετά από δύο ψευδή δημοσιεύματα να αποκαταστήσει ως οφείλει την αλήθεια. Ο τόπος μικρός και η ιστορία γράφεται για τον κάθε ένα, το όφελος δε είναι μόνο πρόσκαιρο.

Πάπιτσης Γιώργος