Η Μ. Καζαντζάκη για τις νομιμοποιήσεις

  • Κυριακή, 16 Μαρτίου, 2014 - 13:52

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, διαπιστώνουμε ότι η Δημοτική Αρχή τρέχει σε αγώνα δρόμου, προσπαθώντας να ξεπεράσει τον εαυτό της, προκειμένου να νομιμοποιήσει ή να “τακτοποιήσει”, όσα παράνομα έχουν υλοποιηθεί τα παρελθόντα έτη, για όσα τουλάχιστον έχει τη δυνατότητα να το κάνει.

Είναι οι ενέργειές της αυτές αγνές και σκοπό έχουν την ανάπτυξη του τόπου μας; Μα πως μπορεί κανείς να το πιστέψει αυτό, όταν ο ίδιος Δήμαρχος στην Ερμούπολη είχε την εξουσία τα τελευταία 24 χρόνια , όταν ο αντιδήμαρχος κος Ξαγοράρης και ο αρχηγός της μείζονος μειοψηφίας κος Πάπιτσης , συνοδοιπόρος και υποστηρικτής της Δημοτικής Αρχής του κου Δεκαβάλλα, ήταν μέλη του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, και διαδοχικοί Δήμαρχοι του Δήμου Άνω Σύρου (στον οποίο υπάγεται το Κίνι), με ένα μικρό διάλειμα ολίγων ετών από τη θητεία του κου Σαλάχα.

Και όταν οι ανωτέρω, για 24 και πλέον έτη, δεν έπραξαν το παραμικρό για τη νομιμοποίηση των παρανόμων έργων, που ας δεχτούμε ότι προυπήρχαν των θητειών τους, παρότι ορισμένα σε δικές τους θητείες πραγματοποιήθηκαν , έρχονται τώρα να μας πουν ότι έχουν αγνές προθέσεις και θέλουν απλά να διορθώσουν τα κακώς κείμενα.

Όπως όλοι γνωρίζουν, αλλά και ο κος Δήμαρχος πιστοποιεί μέσω της επιστολής του, ο Νόμος περί νομιμοποίησης των αυθαιρέτων και παρανόμων έργων, υφίσταται από το έτος 2001! Άξιον απορίας είναι λοιπόν, το ότι από το έτος 2001 και μέχρι σήμερα, ο κος Δήμαρχος, που ήταν και τότε Δήμαρχος, δεν προέβη στις απαιτούμενες ενέργειες για την τακτοποίηση του παράνομου λιμανιού τη Ερμούπολης, αλλά αδιαφορούσε στις επιστολές που του έστελναν τα Υπουργεία και οι υπηρεσίες περί προσκόμισης στοιχείων για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Ακόμη και στην τωρινή Δημοτική θητεία, από τις αρχές του 2011 (!) υπάρχει πληθώρα εγγράφων των αρμοδίων υπηρεσιών των Υπουργείων προς το Δήμο και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, με τα οποία επίμονα ζητούσαν οι υπηρεσίες στοιχεία για τη νομιμοποίηση έργων εντός αιγιαλού και παραλίας του νησιού μας. Η τακτική λοιπόν του “απαντώ την τελευταία στιγμή άρων- άρων” δεν θυμίζει έναν οργανωμένο Δήμο αλλά προσπάθεια πανικόβλητης τακτοποίησης “των όσων προλαβαίνω”.

 

Μαρία Καζαντζάκη

Ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος

Δήμου Σύρου-Ερμούπολης