Ο υποψήφιος δήμαρχος Γ. Μαραγκός για τις κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών

"Τα λεφτά μου εδώ και τώρα"

  • Σάββατο, 29 Μαρτίου, 2014 - 14:43

Το κύκνειο άσμα του απερχόμενου Δημάρχου κ. Δεκαβάλλα και “Ένα Βήμα Μπροστά” για την παράταξη που στηρίζει και φιλοδοξεί να οδηγήσει τη Σύρο στο αύριο.

Ίσως πιστεύουν ότι μετά από τα μνημόνια ήρθε η ανάπτυξη και επιτέλους θα εισπράξουν τα χρωστούμενα από τους πολίτες που πλέον ευημερούν.

Επειδή όμως σίγουρα δεν πιστεύουν ότι οι συμπολίτες μας θα τους επιβραβεύσουν με την ψήφο τους, για τις κατασχέσεις που θα τους έχουν κάνει (η έστω και για την πρόθεση τους να προβούν σε κατασχέσεις), υποψιάζομαι ότι κάτι πολύ σοβαρό συμβαίνει στα οικονομικά του Δήμου, που τον αναγκάζει να ψάχνει απεγνωσμένα να εισπράξει ότι βρει στα θησαυροφυλάκια των τραπεζικών λογαριασμών, στερώντας ίσως από κάποιους συμπολίτες μας κάποια φάρμακα η ένα πιάτο φαγητό.

Υποψιαζόμαστε λοιπόν αφενός ότι τα οικονομικά του Δήμου δεν είναι τόσο ανθηρά όσο μας τα παρουσιάζει ο κ. Δεκαβάλλας και αφετέρου ότι ο κ. Δήμαρχος δεν έχει αντιληφθεί τα αδιέξοδα στα οποία έχουν βρεθεί οι συμπολίτες μας (επιχειρηματίες η μη) τα τελευταία χρόνια. Γιατί αν είχε έστω και στο ελάχιστο αντιληφθεί τι συμβαίνει σήμερα στη κοινωνία, το πρώτο πράγμα που θα έκανε θα ήταν η άμεση διερεύνηση της δυνατότητας κατ’ αρχήν της ελάφρυνσης των χρεών των συμπολιτών μας, εξαντλώντας κάθε νομική δυνατότητα γι αυτό, και δεν θα άπλωνε απροκάλυπτα το χέρι του στη τσέπη τους λέγοντας «εγώ τα λεφτά μου θέλω» όπως διαχρονικά κάνουν οι τοκογλύφοι.

Όταν λοιπόν θα είχε εξαντλήσει τα παραπάνω καθώς και τα περιθώρια για τους ευνοϊκότερους δυνατούς διακανονισμούς, θα έπρεπε να ειδοποιούσε ενυπόγραφα τους πολίτες - και όχι απλά στέλνοντας μια επιστολή η οποία πιθανόν και να χάνεται στο δρόμο - δίνοντας τους τη νομική πλέον δυνατότητα να αντικρούσουν τις απαιτήσεις του Δήμου.

Αντί για τα παραπάνω επέλεξαν το «τα λεφτά μου εδώ και τώρα και ας πάτε να πνιγείτε», έστω και αν κάποια χρέη ο Δήμος παράνομα τα απαιτεί. Και για να γίνει κατανοητό τι εννοώ θα ήθελα να αναφερθώ σε μια ιδιαίτερη κατηγορία χρεών που προέκυψαν από τις κλήσεις για ελεγχόμενη στάθμευση, όπου ο κ. Δεκαβάλλας και η παράταξη του διέπρεψαν.

Αφού λοιπόν εφάρμοσαν ένα σύστημα αμφιβόλου νομιμότητας (εμείς πιστεύουμε ότι όπως εφαρμόστηκε το σύστημα ήταν παράνομο), που ταλαιπώρησε και δίχασε την τοπική κοινωνία, που ανέδειξε το διαίρει και βασίλευε σε εργαλείο άσκησης της πολιτικής στο Δήμο, που αφαίρεσε αρκετά χρήματα από την τσέπη των πολιτών χωρίς να λύσει στο ελάχιστο το πρόβλημα της στάθμευσης (μιας και δεν δημιούργησε νέες θέσεις στάθμευσης, αλλά απλά διευκόλυνε τους περισσότερο εύπορους συμπολίτες μας αλλά και τους κατοίκους του κέντρου για τη στάθμευση των οχημάτων τους εις βάρος όλων των υπολοίπων), αφού γέμισαν την Ερμούπολη με ένα απέραντο δάσος ακαλαίσθητων πινακίδων και πλήρωσαν εξοπλισμούς που σήμερα σαπίζουν, έρχονται σήμερα να γράψουν το επίλογο με κατασχέσεις.

Κατασχέσεις για κλήσεις ελεγχόμενης στάθμευσης που βεβαιώθηκαν παράνομα από δημοτικούς αστυνόμους στη χερσαία ζώνη του Λιμανιού και οι οποίες σύμφωνα με το νόμο κ. Δεκαβάλλα και κ. Γιαλόγλου είναι όπως γνωρίζετε ΑΚΥΡΕΣ. Και αντί να ζητήσετε συγγνώμη από τους συμπολίτες μας, για τα χρήματα που με άκυρες κλήσεις τους πήρατε, έχετε το απύθμενο θράσος να ζητάτε και τα ρέστα με ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ.

Αν και ο κ. Γιαλόγλου είναι προφανές ότι στηρίζει τις παραπάνω ενέργειες θα περίμενα να τοποθετηθεί για τις κατασχέσεις και ιδιαιτέρα να μας πει, μεταξύ άλλων, αν οι ΑΚΥΡΕΣ κλήσεις αποτελούν αιτία κατασχέσεων.

Τόσο από νομικής όσο και από ηθικής πλευράς…

"Η ΣΥΡΟΣ ΠΟΥ ΑΞΙΖΟΥΜΕ" (υποψήφιος δήμαρχος Γιώργος Μαραγκός)