Ανακοίνωση δημοτικής παράταξης δήμου Σύρου - Ερμούπολης

"Σύρος Δύναμη Ανάπτυξης" για τις επερχόμενες εκλογές

  • Τετάρτη, 7 Αυγούστου, 2013 - 08:28

Οι δημοτικές εκλογές είναι πλέον στον ορίζοντα. Το καλοκαίρι περνά γοργά , η Σύρος δυστυχώς δεν συμπεριλαμβάνεται για άλλη μια χρονιά στους αγαπημένους τουριστικούς προορισμούς. Οι μύθοι της επιτυχίας καταρρέουν , η εύκολη λύση επίρριψης των ευθυνών της αποτυχίας, στην κρίση και τον Καλλικράτη δεν πείθουν πια. Είναι ορατή και ξεκάθαρη η αδυναμία της δημοτικής αρχής να ανταπεξέλθει στα κρίσιμα ζητήματα των ημερών, και ως εκ τούτου αναποτελεσματική η πολιτική που εφαρμόζει.

 

Η αντιπολίτευση τι κάνει; Είναι ένα ερώτημα που τίθεται . Ξεκίνησε δυναμικά, στηλίτευε με κάθε τρόπο τα κακώς κείμενα της δημοτικής αρχής και σήμερα συμπράττει με το Δεκαβάλα; Αλήθεια γιατί διασπείρονται αυτές οι ειδήσεις; ποιους βολεύει αυτή η «είδηση»; Πολύ απλά θέλουν να αποδυναμώσουν την αντιπολιτευτική δράση μας , να μειώσουν την αξιοπιστία μας στον πολύπαθο δημότη της Σύρου και να φέρονται κάποιοι ως οι μόνοι αγωνιζόμενοι σε αυτές τις δύσκολες εποχές. Ευτυχώς οι δημότες γνωρίζουν από πρώτο χέρι τις απόψεις μας αλλά και την στάση μας σε καίρια ζητήματα του νησιού και αν αναρωτήθηκαν έστω και για λίγο αν αυτή η φήμη είναι αληθινή, η πρακτική μας το διαψεύδει. Συμβουλεύω αυτούς που επιμένουν να διασπείρουν αυτές τις «ειδήσεις » να στραφούν σε ένα δημιουργικό πολιτικό έργο που θα ενισχύσει την ανάπτυξη του δήμου μας και ας αφήσουν κατά μέρος τις προβλέψεις.

Η κίνησης της δημοτικής μας παράταξης Σύρος Δύναμη Ανάπτυξης ήταν και είναι η μοναδική ανεξάρτητη, πολυσυλλεκτική , χωρίς κηδεμονίες και με ελευθερία έκφρασης, άποψης και ψήφου παράταξη. Είναι εύκολο να το λες αλλά είναι δύσκολο να το πιστεύεις και να το κάνεις πράξη. Παρεξηγήθηκε πολλές φορές, χτυπήθηκε ανελέητα, και κάποιοι προσπάθησαν να την «ερμηνεύσουν». Μήπως είναι καιρός να δούμε σοβαρά αυτή τη μορφή της δημοκρατίας, που συνεχώς εξελίσσεται και δυναμώνει, μακριά και πέρα από τα κόμματα και τις κυβερνήσεις αποτυχίας, που έδειξαν με τον πιο ανελέητο τρόπο τα προσωπεία τους.

Δεν είναι τυχαίο που οι άλλοι υποψήφιοι συνδυασμοί του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Δεκαβάλλας,

της ΝΔ Γιώργος Μαραγκός, οι οποίοι ξεκινούν με βάση τα κόμματα και τις πολιτικές τους , για την «άλωση» του Δήμου αρέσκονται να αυτοαποκαλούνται ανεξάρτητοι. Αλήθεια ποιος τους πιστεύει;

 

Το δικό μας πείραμα πέτυχε. Είναι πασιφανές: 85/στους 90 νέοι για πρώτη φορά υποψήφιοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και το αποτέλεσμα ήταν σαρωτικό ειδικά την δεύτερη Κυριακή των εκλογών, εκλέχθηκαν και συμμετέχουν νέοι άνθρωποι πλέον στα κοινά του νησιού μας, συμμετέχουν με άποψη, προτάσεις και δεδομένα ασυμβίβαστα με γνώμονα το συμφέρον του τόπου και θέσεις παντού, ανατρέψαμε κατεστημένα, εισηγήσεις ρουτίνας, δικαιωνόμαστε για τις λάθος επιλογές της Δημοτικής αρχής καθημερινά. Παρεμβαίνουμε δυναμικά σε όλα τα μέτωπα, διανύουμε το τρίτο έτος και εκτιμούμε και κατακρίνουμε καθημερινά τη λάθος πορεία του Δήμου σε όλους τους τομείς.

ΟΙ θέσεις μας δικαιώνονται.

-Για την οργάνωση του Δήμου και την εξυπηρέτηση των Δημοτών.

-Για τα ακριβά Δημοτικά τέλη.

-Για τις υποβαθμισμένες υπηρεσίες.

-Για το κακής ποιότητας ακριβό νερό.

-Για τα νομικά πρόσωπα του Δήμου που στήθηκαν πρόχειρα σε γυάλινα πόδια.

-Για τα μεγάλα έργα που λιμνάζουν (Μαρίνα , Στρατόπεδο, Κυκλοφοριακό, Νοσοκομείο).

-Για τα νέα έργα που απεντάσσονται από το ΕΣΠΑ.

-Για τις εικονικές δημοπρασίες.

-Για τις πολιτιστικές ακριβές φιέστες.

- Για την αύξηση της ανεργίας.

-Για την αύξηση των λουκέτων στην αγορά.

-Είναι μονόδρομος ο κατήφορος που οδηγούμαστε σήμερα;

-Σίγουρα όχι. Υπάρχει και άλλος δρόμος.

-Είναι λύση η παράδοση του Δήμου σε μια νέα αναπτυξιακή εταιρία;

-Αλήθεια αδυνατεί η Δημοτική Αρχή να κυβερνήσει το νησί μας;

-Θεωρίες πολλές . Πράξεις δεν βλέπουμε.

-Η ανάπτυξη θα έρθει από τις αποτυχημένες κυβερνήσεις και τις πολιτικές τους;

-Σίγουρα όχι.

-Η αλλαγή πλεύσης και Πολιτικής πρέπει να ξεκινήσει από κάτω, από τη βάση.

-Ποιο είναι το μέλλον μας; Αβέβαιο.

Ο δημότης επιλέγει δημοκρατικά την τύχη του, τη μοίρα του, παρεμβαίνουν σίγουρα και άλλα συμφέροντα εξωθεσμικά, οικονομικά, παγίωση κατεστημένων που εξυπηρετούν το σύστημα. Αλλά δεν είναι μόνον η ψήφος του Δημότη .

Είναι και η καθημερινή εμπλοκή του στα θέματα που τον καίνε. είναι Δεν ανάθεση έργου η πολιτική και μετά νίπτω τας χείρας μου ή κάνω μόνον κριτική.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΝΩ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΜΟΥ.

 

Οι αναφορές των τοπικών ΜΜΕ μέχρι σήμερα γίνεται σε πρόσωπα .Ποιος θα είναι ο Δήμαρχος και ποτέ στις ομάδες. Ποτέ στην πολιτική και τις προτάσεις που καταθέτει η κάθε δημοτική παράταξη. Οι εξελίξεις και οι διαδικασίες σήμερα απαιτούν ομαδική δουλειά, συνεργασία και οργάνωση των υπηρεσιών, νέα μοντέλα διοίκησης και αξιολόγησης απόδοσης και εξυπηρέτησης, κόστος των παρεχόμενων υπηρεσιών .

Απαιτείται Οργάνωση του Προγραμματισμού και αξιοποίηση των οικονομικών πόρων και των προγραμμάτων, ΕΣΠΑ και άλλων τομεακών, για να ανακάμψει η ανεργία και να προχωρήσουμε στην Ανάπτυξη, να αξιοποιήσουμε όλα όσα έγιναν και έμειναν έρμαιο της αδιαφορίας, τη Δημοτική Περιουσία η οποία χαραμίζεται στα αζήτητα.

Οι εκλογές που έρχονται είναι ότι πιο σημαντικό για τα ο νησί μας για το μέλλον του και τους δημότες του που θα κρίνουν και θα κριθούν για την επιλογή τους.

Χρειάζεται πολύ δουλειά για να αλλάξει ρότα το νησί .Χρειάζεται νέους ανθρώπους αλλά και εμπειρία. Χρειάζεται σταθερά βήματα και ρεαλιστικές δράσεις. Χρειάζεται παρεμβάσεις, ανατροπές, έμπνευση και δυναμική.

Χρειάζεται αλλαγή ψυχολογίας και ένας νέος αέρας ανάπτυξης.

Δεν αρκεί ένας αραχνοΰφαντος μανδύας ο οποίος εξυφαίνεται και ήδη διαρρηγνύεται, με μια εφεύρεση τύπου Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2021.

Δεν πρέπει να παρακαλάμε να μας τιμήσουν, γιατί; Πρέπει να μας τιμούν γιατί το αξίζουμε, γιατί μπορούμε και πρέπει να είμαστε πρώτοι.

Τα έργα , οι ενέργειες, οι δράσεις, που χρειάζεται το νησί είναι πολλά βαλτωμένα όμως, σε ένα βαθύ κράτος σε μια γραφειοκρατία, σε μια Δημοτική Αρχή που παραπαίει, γιατί βολεύει και σε μια οργάνωση που δεν υφίσταται για να κινήσει το μηχανισμό και να υλοποιήσει.

Η ομάδα Δεκαβάλλα ακολουθεί τον αρχηγό , οι εσωτερικές ίντριγκες είναι δημόσιες πλέον Το ένα μετά το άλλο σύστημα καταρρέει παραδίνεται, ΔΕΥΑΣ, ΟΠΑΣ, ΟΠΑΚ, ΔΕΚΕΕ, ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟ, ΕΝΙΑΙΟ ΚΕΚ, κ.α.. Ένα πολυδαίδαλο σχήμα που καταγγείλαμε και καταψηφίσαμε εξαρχής .Τίθεται το ερώτημα; Ποιους βόλεψε; πόσα ξοδεύτηκαν; τι ωφέλησαν; Δεν εμμένουμε στο τι έγινε στο παρελθόν, τι γίνεται τώρα, μας ενδιαφέρει και το μέλλον αυτού του νησιού.

Εμείς , η Δημοτική μας Παράταξη ΣΥΡΟΣ ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, είμαστε εδώ δυναμικά παρόντες, μέσα στην καθημερινή μάχη με θέσεις και άποψη. Ανεξάρτητοι χωρίς κηδεμονίες, αγωνιζόμενοι για το νησί και το δημότη.

Η πορεία μας θα συνεχίσει ανεξάρτητη όπως ξεκίνησε, συλλογική, με βάση τη γνώση και την εμπειρία που αποκτήθηκε αλλά και τις γνώμες των δημοτών μας, που μας μεταφέρονται.

Με νέους ανθρώπους που θα ενισχύσουν την πρωτόγνωρη αυτή κίνηση για ανάπτυξη του νησιού και σταθερές βάσεις που θα τεθούν από την αυτοδιοίκηση η οποία έχει χάσει το κύρος της και την αίγλη της αλλά είναι η μόνη που μπορεί. Να δώσει λύσεις και να χαράξει μια νέα ελπιδοφόρο πορεία για το νησί. Για να χτυπήσει με μέτρα την ανεργία ,να αξιοποιήσουμε τον πολιτισμικό μας πλούτο για να στηριχτεί ο αγρότης και τα προϊόντα του για να αξιοποιηθούν οι νέοι επιστήμονες και όλοι οι τομείς της Οικονομίας.

 

ΣΥΡΟΣ ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Διαβάστε ακόμα