Kατ' επείγουσα αναφορά για την κατάσταση στα Πευκάκια

Του Κωνσταντίνου Δαφνά

Η ανακατασκευή και ανάπλαση του Γυμναστηρίου Πευκακίων ήταν ένα πάγιο αίτημα εδώ και πολλά χρόνια, όχι μόνο των κατοίκων του νησιού μας, αλλά ιδιαίτερα της αθλούμενης νεολαίας μας και έπρεπε μάλιστα να είχε γίνει από καιρό, ώστε να σταματήσει ο εμπαιγμός, η κοροϊδία, αλλά και η διάψευση των προσδοκιών της νεολαίας μας.

Γιατί όπως είναι γνωστό, το θέμα του νέου Σταδίου για την ώρα παρέμενε όνειρο θερινής νυκτός.

Έστω και στο τέλος της παρούσας δημοτικής αρχής αποφασίστηκε να ξεκινήσουν οι εργασίες της ανακατασκευής του Γυμναστηρίου Πευκακίων και αυτό κατ΄ αρχάς είναι θετικό.

Ωστόσω η κατασκευή αυτή, τα υλικά και η μέθοδος επίστρωσης έπρεπε να γίνουν με έναν τέτοιο τρόπο, ώστε να λάβουν υπ΄ όψιν τους τις περιβαλλοντολογικές συνέπειες στα σπίτια, στις οικοσκευές και ιδιαίτερα στην υγεία των περιοίκων.

Δεν ξέρουμε εάν υπάρχουν οι προδιαγραφές, οι μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων, ακόμα και άδεια λειτουργίας του Γυμναστηρίου. Εκείνα τώρα που ξέρουμε και ζούμε έντονα σήμερα στο πετσί μας και είμαστε αγανακτισμένοι και απελπισμένοι όλοι οι κάτοικοι της περιοχής του Γυμναστηρίου Πευκακίων είναι τα πιο κάτω :

Με τις πρώτες ριπές του ανέμου τα σπίτια μας πλημμύρισαν από κόκκινη σκόνη, τα ρούχα μας, τα σκεύη μας και τα έπιπλά μας το ίδιο, τα πατώματα, τα μαγειρικά σκεύη και ότι άλλο υπάρχει στο σπίτι βάφτηκε κόκκινο, όλοι μας γεμίσαμε με κόκκινη άμμο και γίναμε ερυθρόδερμοι, αναπνεύσαμε και αναπνέουμε συνεχώς κόκκινο αέρα με άγνωστες συνέπειες για την ώρα στο αναπνευστικό μας σύστημα και την υγεία μας γενικότερα.

Ποιος είναι αρμόδιος για τις πιο πάνω ζημιές που πάθαμε και παθαίνουμε, και δεν ξέρουμε τι άλλο ακόμα θα πάθουμε, από αυτή την πρόχειρη και ανεύθυνη κατάσταση που από ότι φαίνεται και τα χρήματα μήπως πάνε στον βρόντο και με μόνο αποτέλεσμα την επιβάρυνση της υγείας μας και την ζημιά στην περιουσία μας. Ο κόσμος είναι εξαγριωμένος και αναστατωμένος και απαιτεί να ληφθούν μέτρα, διότι σε αντίθετη περίπτωση η υπόθεση θα φτάσει στον εισαγγελέα.

Ζητάμε λοιπόν από την απερχόμενη δημοτική αρχή αλλά και την καινούργια να ερευνήσουν το όλο θέμα και εάν υπάρχουν ευθύνες να αποδοθούν. Διότι δεν μπορεί να γίνονται έργα, χρήσιμα μεν, αλλά έναντι οιουδήποτε τιμήματος.Και εμείς να θεωρούμεθα πολίτες Δ΄ κατηγορίας, χωρίς μέριμνα και προστασία.

Τα έργα είναι καλά και επιθυμητά, άλλα όχι με το ένα χέρι να κτίζουμε και με το άλλο να καταστρέφουμε.

Διαβάστε ακόμα