Χαιρετισμός του Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας Κυριάκου Κενεβέζου στον 21ο Δρόμο Ειρήνης

"Όταν γίνονται Ολυμπιακοί Αγώνες, σταματούν όλοι οι πόλεμοι"

  • Τρίτη, 17 Νοεμβρίου, 2015 - 10:19

Συγχαρητήρια προς όλους τους φορείς που συνέβαλαν στη διοργάνωση του 21ου Δρόμου Ειρήνης στη Σύρο, αλλά και στους Έλληνες Ολυμπιονίκες που συμμετείχαν σε αυτή, διαδίδοντας με τη σειρά τους το μήνυμα της ειρήνης και της δημοκρατίας σε όλο τον κόσμο, εξέφρασε μέσα από τον χαιρετισμό του ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας Κυριάκος Κενεβέζος.

          «Χαιρετίζω τη λήξη του 21ου Δρόμου Ειρήνης 2015 στην ιστορική Ερμούπολη της Σύρου, στην Πλατεία Τσιροπινά που πήρε το όνομά της από τον αείμνηστο Δήμαρχο της πόλης Κωνσταντίνο Τσιροπινά.

          Λυπούμαι που δεν βρίσκομαι ανάμεσά σας για να σας συγχαρώ δια ζώσης, αλλά σοβαρές υπηρεσιακές υποχρεώσεις με κρατούν στην Αθήνα.

          Η πρωτοβουλία αυτή του ιστορικού 1ου Γυμνασίου Σύρου, που καθιερώθηκε ως ετήσιος θεσμός και συνδιοργανώνεται με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, παρέχει τη δυνατότητα στους μαθητές και γενικότερα στους νέους να αγωνίζονται για την ευγενή άμιλλα και για έναν ιερό σκοπό, την ειρήνη, που στις μέρες μας παραβιάζεται βάναυσα. Ενδυναμώνει όμως παράλληλα και τους δεσμούς, ανάμεσα στους δρομείς, τους θεσμικούς φορείς και τους κατοίκους του νησιού της Σύρου, που ενώνουν τις δυνάμεις τους για την επιτυχή διοργάνωση αυτής της σημαντικής πρωτοβουλίας.

          Ο 21ος Δρόμος Ειρήνης που είναι αφιερωμένος στην 42η επέτειο του Πολυτεχνείου και στα τραγικά γεγονότα της Κύπρου που ακολούθησαν, σηματοδοτεί και τους άρρηκτους δεσμούς του μητροπολιτικού ελληνισμού με την Κύπρο.Δεσμοί που ανάγονται στην προϊστορία και που σήμερα όχι μόνο παραμένουν, αλλά και ενισχύονται.

          Ειδικά στην παρούσα συγκυρία, μέσα σε ένα περιβάλλον γενικότερων γεωπολιτικών ανακατατάξεων και έντασης, εν μέσω μιας δριμείας οικονομικής κρίσης αλλά και κρίσης αξιών,   η αλληλεγγύη και η αδελφοσύνη αποτελούν το μόνο εχέγγυο αντίστασης και ελπίδας.

          Σας ευχαριστούμε από καρδιάς.

          Συγχαρητήρια οφείλονται στο 1ο Γυμνάσιο Σύρου – Γενικό Λύκειο Σύρου, στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το Δήμο Σύρου Ερμούπολης, την Ιερά Μητρόπολη Σύρου, την Καθολική Επισκοπή Σύρου, σε όλους τους φορείς δημόσιους και ιδιωτικούς που συνέβαλαν με οποιοδήποτε τρόπο, καθώς και σε όλους τους δρομείς και τους συμμετέχοντες σ’αυτή τη διοργάνωση».

Μήνυμα του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών

«Ο "21ος Δρόμος Ειρήνης " που συνδιοργάνωσαν το 1ο Γυμνάσιο Σύρου και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, υπήρξε η αφορμή ώστε οι Έλληνες Ολυμπιονίκες να υπενθυμίσουν τις πραγματικές αξίες, από τις οποίες θα πρέπει να δομείται ο κόσμος μας.

Πιο συγκεκριμένα η Ολυμπιονίκης του Τριπλούν Πηγή Δεβετζή δήλωσε: "Όταν γίνονται Ολυμπιακοί Αγώνες, σταματούν όλοι οι πόλεμοι και κάθε είδους βία και επικρατεί Ειρήνη! Ας είναι κάθε μέρα για όλο τον κόσμο μια Ολυμπιάδα".

Η Ολυμπιονίκης της Ρυθμικής Ειρήνη Αινδηλή εκπροσωπώντας το ΔΣ του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών τόνισε: "Με την συμμετοχή μας στο Δρόμο Ειρήνης, στέλνουμε και εμείς από τη Σύρο, το δικό μας μήνυμα για Ειρήνη σε όλο τον κόσμο... Ειρήνη, Αγάπη, Σεβασμό στον εαυτό μας και τους γύρω μας..Το χθεσινό γεγονός θρήνου, ας είναι το τελευταίο στη γη"...

Στο περιθώριο του Αγώνα Δρόμου, ο Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Λεονταρίτης, το 1ο γυμνάσιο Σύρου και ο Δήμος Ερμούπολης τίμησαν τις παριστάμενες Ολυμπιονίκες Νίκη Μπακογιάννη, Ειρήνη Αιηνδηλή, Πηγή Δεβετζή και Έφη Παππά, που εκπροσώπησαν το Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών στο συμβολικό αυτό Αγώνα Δρόμου, ο οποίος λόγω της συγκυρίας είχε φέτος ακόμη πιο συναισθηματικά φορτισμένο χαρακτήρα»...