Το Λύκειο Ελληνίδων Σύρου αποχαιρέτησε μελωδικά το 2015

Χαρά και γιορτινές μελωδίες σκόρπισε το κρύο πρωινό της Πέμπτης το Λύκειο Ελληνίδων Σύρου καταφέρνοντας με τα χαμόγελα και τις ειλικρινείς ευχές των μελών του να κρατήσει άσβεστη τη φλόγα στην καρδιά εκείνων που είχαν τη χαρά να ακούσουν από το στόμα τους παραδοσιακά νησιώτικα κάλαντα.

Μαθητές, δάσκαλοι και μέλη του διοικητικού συμβουλίου τραγούδησαν σήμερα το πρωί τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα στον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γιώργο Λεονταρίτη, τον Δήμαρχο Σύρου – Ερμούπολης Γιώργο Μαραγκό, στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεο Β', καθώς και στον Καθολικό Επίσκοπο Σύρου Σεβ. π. Πέτρο Στεφάνου.

Η ομάδα του Λυκείου, με συνοδεία μουσικών οργάνων επισκέφτηκε, μεταξύ άλλων, τα ιδρύματα προστασίας του γήρατος του Αγίου Παντελεήμονα και του Αγίου Ιωάννη Ταλάντων, δίνοντας δύναμη σε όσους βρίσκονται αυτές τις ημέρες μακριά από την οικία τους.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’, ο οποίος τραγούδησε μαζί με τα μέλη του Λυκείου τα κάλαντα της Μυκόνου, τα ευχαρίστησε για την πολύτιμη συμβολή τους στη διατήρηση και διάδοση της τοπικής μας παράδοσης, αγκαλιάζοντας παράλληλα και το έργο της εκκλησίας που επιτελείται σε όλα τα νησιά της Μητρόπολης.