Πύρινος "εφιάλτης" στην περιοχή των Αγκαθωπών

Πρώτες πληροφορίες για σύλληψη δύο ατόμων
  • Σάββατο, 6 Αυγούστου, 2016 - 22:41
  • /   Eνημέρωση: 7 Αυγ. 2016 - 10:01

Στη μάχη της κατάσβεσης της πυρκαγιάς που ξέσπασε απόψε το βράδυ στην περιοχή των Αγκαθωπών ρίχνονται οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, λίγα 24ωρα μετά από τον συνεχή αγώνα που δίνουν με φόντο τον πύρινο "εφιάλτη" που καταγρέφεται φέτος το καλοκαίρι στη Σύρο. 

22.30: Σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες ήδη οχήματα και άνδρες της Πυροσβεστικής καθώς επίσης υδροφόρες του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης έχουν σπεύσει στο σημείο προκειμένου να επιχειρήσουν για την κατάσβεσή της ενώ έχουν ενημερωθεί και οι αρμόδιοι της Πολιτικής Προστασίας. 

Η φωτιά ξέσπασε σε δύο μέτωπα κατά πάσα πιθανότητα από ρίψη βεγγαλικών στο πλαίσιο της εκδήλωσης το τράβηγμα της πεζότρατας, καθώς, όπως φαίνεται και από το φωτογραφικό υλικό, η φωτοβολίδα κατέρχεται ακριβώς στο σημείο, που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά. Πρέπει να τονισθεί πως, η φωτιά είναι πλησίον κατοικημένης περιοχής. 

23.30: Η πυρκαγιά βρίσκεται σε δύσβατη πρεριοχή, περίπου στο λόφο, πάνω από την παραλία του Κόμητου η οποία καθιστά ιδιαίτερα δύσκολη την κατάσβεσή της. Ωστόσο, οι δυνάμεις και τα οχήματα της Πυροσβεστικής, με τη συνδρομή υδροφόρων του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης επιχειρούν μέχρι αυτή τη στιγμή.

Στις προσπάθειες των πυροσβεστών συμβάλλουν εθελοντές, οι οποίοι στις διασταυρώσεις των δρόμων του Κόμητου και των Αγκαθωπών, όπως και του Κόμητου και της Ποσειδωνίας, φροντίζουν για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας, προκειμένου τα υδροφόρα οχήματα του Π.Σ. και του Δήμου, να μετακινούνται ανεμπόδιστα από την κίνηση των οχημάτων, η οποία είναι αυξημένη, λόγω της μεγάλης εκδήλωσης.

23.40: Εκ μέρους του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης και του Πολιτιστικού Συλλόγου Ποσειδωνίας "Ο Ποσειδών", ανακοινώθηκε η έκτακτη διακοπή της εκδήλωσης για το τράβηγμα της πεζότρατας, δεδομένης της κρισιμότητας της κατάστασης, στο πύρινο μέτωπο.

00.40: Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας η φωτιά που έχει κάψει μεγάλο τμήμα στη θέση Κόμητο "κατευθύνεται" πλέον προς την περιοχή Τρία Λαγγόνια. Οι αρμόδιες δυνάμεις με τη συνδρομή εθελοντών επιχειρούν με αμείωτο ρυθμό για την κατάσβεσή της. Η μάχη με τις φλόγες εκτιμάται πως θα έχει διάρκεια. 

01.00: Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες θέλουν σχετικά με το σοβαρό περιστατικό και τις αιτίες πρόκλησης πυρκαγιάς να έχει πραγματοποιηθεί ήδη σύλληψη δύο ατόμων για τη διενέργεια της απαιτούμενης προανάκρισης. Τονίζεται πως και ο Περιφερειακός Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ν. Αιγαίου, κ. Τριπολιτσιώτης παραμένει στο μέτωπο όπου και μετέβη εξ αρχής.

Τονίζεται πως η μεταγωγή των δραστών για την πυρκαγιά στις Αγκαθωπές από την Πυροσβεστική στην Αστυνομία πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής (06.00).

Θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.