Χωρίς τις απαραίτητες εργασίες “χτενίσματος” των επικίνδυνων μαρμάρινων πλακών παραμένουν αρκετά πεζοδρόμια και πλακόστρωτα της Ερμούπολης ενόψει χειμώνα

Αυξημένος κίνδυνος ολισθηρότητας

Αυξάνεται ο κίνδυνος ολισθηρότητας σε κεντρικά πλακόστρωτα της Ερμούπολης καθώς και σε τμήματα πεζοδρομίων ενόψει των έντονων καιρικών συνθηκών που θα προκύψουν κατά την προσεχή χειμερινή περίοδο, καθώς εκ μέρους των αρμοδίων, δεν έχουν υλοποιηθεί οι απαραίτητες εργασίες “χτενίσματος” αυτών.

Ο βαθμός ολισθηρότητας που παρατηρείται έντονα κάθε χρόνο κατά τη διάρκεια των βροχοπτώσεων, ως φαίνεται αφήνει ασυγκίνητους... τους πολιτικούς υπεύθυνους του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, παρά το γεγονός πως, προ έτους είχαν ακυρωθεί ακόμη και δρομολόγια της αστικής συγκοινωνίας, εξαιτίας του κινδύνου πρόκλησης ατυχήματος καθώς το mini bus δεν μπορούσε να διέλθει από μικρές οδούς (πλησίον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου) με ασφάλεια. Σήμερα, το πρόβλημα παραμένει, καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που πέραν της ολισθηρότητας των οδοστρωμάτων, διαπιστώνουν σε ανάλογο βαθμό προβλήματα και οι πεζοί σε αρκετά σημεία της πόλης. Ενδεικτικά παραδείγματα, όπου ο βαθμός ολισθηρότητας είναι εντονότατος, ακόμη και χωρίς να αυξάνεται από βροχοπτώσεις έως σήμερα, εξαιτίας της ιδιαίτερα λείας επιφάνειας των πλακών, αποτελούν τα πεζοδρόμια απέναντι από το θέατρο Απόλλων και το Πνευματικό Κέντρο, καθώς επίσης και σε τμήματα αρχικά της οδού Στ. Πρωίου. Επιπλέον, για τα οχήματα και τους οδηγούς τους, ο κύριος κίνδυνος διαπιστώνεται περιμετρικά του κηπάριου στο ύψος του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου, καθώς επίσης στο ύψος της εισόδου του ιστορικού θεάτρου, αλλά και σε μεγάλο τμήμα περιμετρικά της πλατείας Μιαούλη και της οδού Στ. Πρωίου.