Ο Όμιλος Φουσκωτών και Ταχυπλόων Σκαφών Σύρου «παρέσυρε» τις καρδιές των φίλων του

Ταξίδι που ποτέ δεν τελειώνει

Χαρά, συγκίνηση και νοσταλγία. Ο Όμιλος Φουσκωτών και Ταχυπλόων Σκαφών Σύρου κατάφερε για μία ακόμη φορά να «παρασύρει» τις καρδιές των φίλων του στις ακτές της προσφοράς και της αγάπης, εκεί όπου οι «αγκαλιές είναι πάντοτε ανοιχτές».

Οι μοναδικές στιγμές που έζησαν τα μέλη του Ομίλου στο πανέμορφο Κουφονήσι ζωντάνεψαν και πάλι πέντε μήνες μετά, μέσα από το ντοκιμαντέρ που ετοίμασε και επιμελήθηκε η ομάδα του «Prisma Audiovisual».

Πιστός στο ετήσιο ραντεβού τους, ο Όμιλος κάλεσε τους φίλους του στη φιλόξενη αίθουσά του για την παρουσίαση του οπτικοακουστικού υλικού από τη δεύτερη αποστολή του στο μακρινό νησί των Κυκλάδων, η οποία συνδιοργανώθηκε με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Η προβολή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των χοιροσφαγιών του Ομίλου στις 5 και 6 Νοεμβρίου.

Περιπέτειες στον «παράδεισο» των Κυκλάδων

Μικροί και μεγάλοι παρακολούθησαν τις «περιπέτειες» των 34 συμμετεχόντων από την αναχώρησή τους από τη μαρίνα της Σύρου στις 27 Μαΐου μέχρι και την επιστροφή τους, δύο ημέρες αργότερα.

Υπενθυμίζεται ότι στo Κουφονήσι κατέπλευσαν πέντε βάρκες του Ο.Φ.Τ.Σ.Σ. και μία της ομάδας Πεδίου του Κυκλάδες Life της WWF, η οποία συμμετείχε αυτόνομα στην αποστολή. Τα μέλη της υποδέχτηκαν παιδιά του νηπιαγωγείου, συνοδευόμενα από τις δασκάλες τους αλλά και ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κουφονησίων, Αντώνης Κωβαίος.

Στο ντοκιμαντέρ του Ομίλου παρουσιάζονται βήμα – βήμα οι προετοιμασίες του παιδικού θεατρικού δρώμενου «Έσπασε ο βυθός. Κρακ» σε σκηνοθεσία της Γεωργίας Ματσούκα, αλλά και τα παιχνίδια των ηρώων της παράστασης με τα παιδιά του νησιού.

Σημαντική ήταν επίσης και η παρουσία της ομάδας του Κυκλάδες Life, η οποία πέρα από την προβολή του ντοκιμαντέρ «Θαλάσσια Θηλαστικά της Ελλάδας» έδωσε στα παιδιά τη δυνατότητα να σκεφτούν και να πράξουν οικολογικά, μαθαίνοντας μέσα από παιχνίδια εξερεύνησης πώς να προστατεύουν τις ακτές, τη θάλασσα και τα πλάσματα που ζουν σε αυτή.

Οι φίλοι του Ομίλου παρακολούθησαν επίσης τα χαμόγελα και τις αντιδράσεις των μικρών κατοίκων του νησιού όταν είδαν στη σκηνή τον Κάβουρα, την Χελώνα, την Γοργόνα, τον Τάσο τον Ψαρά, τον Ερωδιό και όλους τους ήρωες της παιδικής παράστασης που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Κουφονήσι. Μέσα από αυτό τα παιδιά έμαθαν τη σημασία της ομάδας και της συλλογικότητας, πως συγκρούεται το καλό και το κακό και τι τελικά υπερισχύει.

Μέσα από τη δεύτερη αποστολή τους, τα μέλη του Ομίλου έστειλαν και πάλι το μήνυμα ότι «προσφορά σημαίνει να δίνεις, χωρίς να περιμένεις να πάρεις, γιατί τότε ανακαλύπτεις πως αυτά που θα πάρεις είναι πολύ περισσότερα από αυτά που φανταζόσουν ότι εσύ θα δώσεις».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης απονεμήθηκε και φέτος αναμνηστικό δίπλωμα σε όσους συμμετείχαν και στήριξαν την αποστολή της Ομάδας. Μεταξύ των χορηγών, οι οποίοι τιμήθηκαν ήταν και η «Κοινή Γνώμη».