Η «Κοινή Γνώμη» παρασύρεται και φέτος μαζί με τον Όμιλο Φουσκωτών και Ταχυπλόων Σκαφών Σύρου

Φύγαμε για… Κουφονήσι

Θα παίξουν, θα εξερευνήσουν, θα αναζητήσουν κρυμμένους βυθούς, θα εξασκήσουν τη μνήμη τους, θα τραβήξουν αναμνηστικές υποβρύχιες φωτογραφίες και θα προσπαθήσουν να κολλήσουν τον βυθό, που «έσπασε» και ζητά τη βοήθειά τους για να έρθει στα ίσα του.

Πλούσιο θα είναι αυτό το σαββατοκύριακο για τα παιδιά του Κουφονησίου που υποδέχονται στο νησί τους τον Όμιλο Φουσκωτών και Ταχυπλόων Σκαφών Σύρου.

Μετά την πρώτη επιτυχημένη αποστολή τους στο νησί της Δονούσας, αυτή τη φορά τα κύματα του Αιγαίου παρασύρουν τα μέλη του Ομίλου και τους φίλους τους στο μικρό νησί των Ανατολικών Κυκλάδων.

Στόχος του Ομίλου είναι να πραγματοποιεί κάθε χρόνο μία εκπαιδευτική αποστολή σε κάποιο μικρό νησί του Αιγαίου.

Αφού άφησε το στίγμα του στη Δονούσα, χαρίζοντας βιβλία, χαμόγελα και άφθονο γέλιο μέσα από την οικολογικού περιεχομένου θεατρική παράστασή του «Χάσαμε τον Φώτη. Στοπ», ο Όμιλος βάζει και πάλι πλώρη για νέες θαλασσινές περιπέτειες.

Στο πλευρό της ομάδας και η WWF

Συνταξιδιώτης του θα είναι για μία ακόμη φορά η «Κοινή Γνώμη», η οποία θα βρεθεί στο Κουφονήσι και θα καταγράψει κάθε λεπτό της τριήμερης αυτής επίσκεψης. Πέντε σκάφη του Ομίλου και ένα αυτόνομο φουσκωτό του WWF Ελλάς αναχωρούν σήμερα το πρωί από τη Μαρίνα της Σύρου έχοντας στις αποσκευές τους, πολλά δώρα για τους μικρούς φίλους τους.

Η 2η Αποστολή περιλαμβάνει εκπαιδευτικά παιχνίδια από τις παιδαγωγούς του ομίλου, καθαρισμούς παραλιών και ένα διαδραστικό θεατρικό δρώμενο. Έχει εκπαιδευτικό και οικολογικό χαρακτήρα και απευθύνεται κυρίως σε παιδιά. Η ομάδα του Πεδίου του προγράμματος Κυκλάδες Life (WWF), θα πραγματοποιήσει ενημέρωση και οικολογικά παιχνίδια για παιδιά.

Στην αποστολή, θα συμμετέχουν 24 μέλη του ομίλου, 5 μέλη της ομάδας Πεδίου του προγράμματος Κυκλάδες Life (WWF), η ομάδα Prisma AudioVisual Projects για τη βιντεοκάλυψη του ταξιδιού, το RePlay Media για εναέριες λήψεις και 1 δημοσιογράφος από την «Κοινή Γνώμη». Η συγκεκριμένη αποστολή είναι μία ιδέα του Ο.Φ.Τ.Σ.Σ. και προετοιμάζεται περίπου 10 μήνες. Συνδιοργανωτής της αποστολής θα είναι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τα καύσιμα θα είναι μία ευγενική χορηγία του πρατήριου καυσίμων «Γουργουράκια».

Ενημερωτικές και εκπαιδευτικές δράσεις

Σήμερα το απόγευμα, τα παιδιά του Κουφονησίου θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο «Κυνήγι του κρυμμένου βυθού», να γνωρίσουν τους ήρωες του θεατρικού που έχει ετοιμάσει ο Όμιλος με την πολύτιμη βοήθεια της Γεωργίας Ματσούκα από την Κοιν.Σ.Επ. «Εν.Το.Πο. Σύρο», αλλά και να φτιάξουν κατασκευές μαζί με τις παιδαγωγούς. Στις 20:30 θα προβληθεί από την ομάδα της WWF το ντοκιμαντέρ «Θαλάσσια Θηλαστικά της Ελλάδας».

Το πρωί του Σάββατου, «τα πάντα εξερευνούν το Κουφονήσι». Η ομάδα του Κυκλάδες Life καλούν τα παιδιά να ακολουθήσουν τα ίχνη του και να ανακαλύψουν τα γαλάζια μυστικά του νησιού. Στο πλαίσιο της δράσης, ο Ο.Φ.Τ.Σ.Σ. θα πραγματοποιήσει παιχνίδια μνήμης με τόμπολα δαπέδου, face painting και υποβρύχιες αναμνηστικές φωτογραφίες με τα παιδιά.

Παράλληλα, δύο φουσκωτά του Ομίλου θα αναχωρήσουν για τον εθελοντικό καθαρισμό των παραλιών Χαροκόπου, Φανού, Πλατιάς Πούντας και Πορί.

«Έσπασε ο βυθός. Κρακ»                                        

Στις 19:30 η θεατρική ομάδα του Ομίλου θα παρουσιάσει στο σχολείο του νησιού το δρώμενο «Έσπασε ο βυθός. Κρακ» μέσα από το οποίο αναδεικνύεται τόσο η σημασία της ομαδικότητας, αλλά και η ανάγκη να προστατεύσουμε το περιβάλλον μας σαν κόρη οφθαλμού. Σημειώνεται ότι το έργο θα παρουσιαστεί και στο κοινό της Σύρου, το Σάββατο 4 Ιουνίου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων «Κωνσταντίνος Τουλούπης» στα Λύκεια.

Όλοι οι συμμετέχοντες προσφέρουν τις υπηρεσίες και τις γνώσεις τους με στόχο ένα ξεχωριστό, δημιουργικό τριήμερο για μικρούς και μεγάλους. Έχοντας ένα καλά οργανωμένο πρόγραμμα, 35 ανθρώπους με διάθεση για προσφορά και την στήριξη των τοπικών αρχών του Κουφονησίου, ο Όμιλος αναχωρεί σήμερα για τη 2η Αποστολή του , η οποία ολοκληρώνεται την Κυριακή 29 Μαΐου.