2η Αποστολή του Ομίλου Φουσκωτών και Ταχυπλόων Σκαφών Σύρου

Στου Κουφονησίου την πόρτα… υπάρχει πολλή αγάπη

Θερμή ήταν η υποδοχή που επεφύλαξε η τοπική κοινωνία του Κουφονησίου στον Όμιλο Φουσκωτών και Ταχυπλόων Σκαφών Σύρου, ο οποίος πραγματοποιεί τη δεύτερη αποστολή του στο Κυκλαδίτικο νησί με τα κοραλένια νερά.

Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αντώνης Κωβαίος, κάτοικοι και παιδιά του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου Κουφονησίου, συνοδευόμενα από τις εκπαιδευτικούς τους καλωσόρισαν χθες το πρωί στο λιμάνι τα μέλη του Ομίλου, καθώς και την ομάδα του προγράμματος Κυκλάδες Life της WWF, που συμμετέχει αυτόνομα με ενημερωτικές δράσεις και εκπαιδευτικά παιχνίδια.

Οι μικροί μαθητές εξέφρασαν τη χαρά και την ανυπομονησία τους για το πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων που ετοίμασαν οι παιδαγωγοί και τα μέλη της θεατρικής ομάδας του Ομίλου, που σήμερα το απόγευμα παρουσιάζει στο Δημοτικό Σχολείο του νησιού το έργο «Έσπασε ο βυθός, Κρακ», με την επιμέλεια της Γεωργίας Ματσούκα.

Εκτός από χαμόγελα και αγκαλιές, τα παιδιά «κέρασαν» τους φιλοξενούμενούς τους και ρακόμελο για να ζεσταθούν ακόμη περισσότερο οι καρδιές τους.

Σημειώνεται ότι χθες το απόγευμα, τα παιδιά με τη βοήθεια των ηρώων της θεατρικής παράστασης ανακάλυψαν το «μυστικό του βυθού» χορεύοντας, παίζοντας και κατασκευάζοντας τα δικά τους μουσικά όργανα, ενώ στη συνέχεια, προβλήθηκε στο σχολείο το ντοκιμαντέρ «Θαλάσσια Θηλαστικά της Ελλάδας» από την ομάδα της WWF.

Θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση.