Παρέμβαση του Δημάρχου Μήλου προς τον βουλευτή Κυκλάδων, Ν. Μανιό για την εξασφάλιση υποδομών προσβασιμότητας ΑΜΕΑ σε παραλίες των νησιών

“Αξιοπρέπεια για τα άτομα με κινητικά προβλήματα”

  • Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου, 2017 - 06:11
  • /   Eνημέρωση: 10 Φεβ. 2017 - 7:28

Την επιτακτική ανάγκη τρόπου εξασφάλισης χρηματοδότησης για υποδομές προσβασιμότητας ΑΜΕΑ στις παραλίες των νησιών του νομού Κυκλάδων, επισημαίνει ο Δήμαρχος Μήλου, Γεράσιμος Δαμουλάκης, μέσω γραπτής επιστολής του προς τον βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος, Νίκο Μανιό.

Με αφορμή τις ενέργειες που έχει κάνει μέχρι σήμερα ο Δήμος Μήλου επιχειρώντας να αποσπάσει χορηγίες για την αγορά και τοποθέτηση του κατάλληλου εξοπλισμού σε παραλίες του νησιού, ο κ. Δαμουλάκης, εστιάζει παρακάτω, στην “απαίτηση” προώθησης των ανάλογων ενεργειών από την πλευρά του βουλευτή των Κυκλάδων που έχει στην ευθύνη του θέματα που σχετίζονται με τον χώρο της Υγείας, προκειμένου να αναλάβει το οικονομικό βάρος, είτε το κεντρικό κράτος, είτε οι Περιφέρειες, πάντοτε μέσω ΕΣΠΑ.

Λύση για διευκόλυνση της ζωής των ανθρώπων”

Αναλυτικά η παρέμβαση του Δημάρχου Μήλου, που κοινοποιήθηκε και στην Περιφερειακή Αρχή έχει ως ακολούθως: “Η Δημοτική Αρχή Μήλου, με ιδιαίτερη ευαισθησία σε όλα τα κοινωνικά θέματα και κυρίως σε αυτά που αφορούν τα άτομα με αναπηρία, έχει αναγνωρίσει από νωρίς το μεγάλο πρόβλημα που δημιουργείται λόγω της έλλειψης κατάλληλων υποδομών προσβασιμότητας ΑμεΑ. Προς την κατεύθυνση της επίλυσης του προβλήματος για την διευκόλυνση της ζωής των ανθρώπων αυτών, και πιο συγκεκριμένα για την αυτόνομη πρόσβαση τους στις παραλίες του νησιού μας, έχουμε εξετάσει όλες τις εναλλακτικές λύσεις καταλήγοντας ότι η διάταξη SEATRAC δίνει όντως συγκριτικό πλεονέκτημα, διασφαλίζοντας προσβασιμότητα με αξιοπρέπεια για τα άτομα με κινητικά προβλήματα. Διερευνώντας όλες τις δυνατές πηγές χρηματοδότησης για την προμήθεια αυτών των υποδομών και με δεδομένη την έλλειψη χρηματοδοτικών πακέτων, έχουμε απευθύνει αίτημα χορηγίας από τις αρχές του 2016, στην Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα και στην μεταλλευτική εταιρεία που δραστηριοποιείται χρόνια στο νησί μας, Imerys SA, προσδοκώντας στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής τους ευθύνης, την θετική τους ανταπόκριση. Και παρά το γεγονός ότι πήραμε αρνητική απάντηση, επαναφέραμε το ζήτημα εκ νέου, στην αρχή του νέου έτους. Η συνολική ωστόσο αντιμετώπιση του ζητήματος απαιτεί ολοκληρωμένο σχεδιασμό με την συνδρομή και την εξασφάλιση πόρων για την χρηματοδότηση τέτοιων υποδομών τόσο από τα αρμόδια Υπουργεία όσο και από τις Περιφέρειες. Με την ιδιότητά σας, του Βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος, θεωρώ ότι θα έπρεπε ήδη να έχουν κινηθεί οι διαδικασίες για την εξασφάλιση του ποσού που απαιτείται προς τους Δήμους τουλάχιστον για ένα SEATRAC ανά νησί. Σε αντίθετη περίπτωση να προβλεφθεί μέτρο ανά Περιφέρεια για το σύνολο των νησιών μέσω ΕΣΠΑ”.