Σε συμφωνία με τον γλύπτη, οι εργασίες δημιουργίας της βάσης του μνημείου που είναι αφιερωμένο στην Εθνική Αντίσταση στην παραλία της Ερμούπολης

Αναμένοντας το αποτέλεσμα της επανατοποθέτησης

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες επανατοποθέτησης του μνημείου που είναι αφιερωμένο στην Εθνική Αντίσταση στην παραλιακή ζώνη της Ερμούπολης, με τους εργάτες του αναδόχου που υλοποιούν το μικρό έργο με εντολή του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σύρου, να έχουν ολοκληρώσει σχεδόν τη βάση του αγάλματος.

Οι συστηματικές εργασίες που λαμβάνουν χώρα το τελευταίο χρονικό διάστημα προκειμένου να “επιστρέψει” στην αρχική θέση του, το άγαλμα της Νίκης, εντείνονται συστηματικά, με σκοπό όπως γνωστοποίησε ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σύρου, το μνημείο να έχει επανατοποθετηθεί έως και την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, βάσει και των δεσμεύσεων μέχρι στιγμής του εργολάβου.

Δεδομένων των εργασιών που έχουν συντελεστεί μέχρι σήμερα και καθώς το μεγαλύτερο μέρος της βάσης έχει “ντυθεί” με μαρμάρινες πλάκες, για τις οποίες έχουν μεταφερθεί στην εφημερίδα ποικίλα σχόλια για το αισθητικό αποτέλεσμα που σταδιακά προκύπτει, κλήθηκε ο κ. Κοσμάς να διευκρινίσει αν συνολικά οι παρεμβάσεις πραγματοποιούνται σε συνεργασία και πλήρη συνεννόηση με τον γλύπτη, κ. Λεοντή. “Τα είδε και ο γλύπτης και ο διευθυντής των Τεχνικών Υπηρεσιών. Υπήρξε ο τελικός έλεγχος από τους ίδιους” σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Κοσμάς για τα μάρμαρα που χρησιμοποιούνται, επισημαίνοντας πως, “τα πάντα έχουν συμφωνηθεί με τον γλύπτη και ο εργολάβος δεν έβαλε τίποτα από μόνος του”. Γνωστοποιώντας μάλιστα ότι ο γλύπτης αναχώρησε από το νησί την περασμένη εβδομάδα, τόνισε πως, η τοπική κοινωνία οφείλει να περιμένει το αποτέλεσμα, καθιστώντας ξεκάθαρο πως, “κατά 99% το μνημείο όπως μας έχει πει ο εργολάβος θα είναι έτοιμο την Πέμπτη”.