Ιστορία και αναρχία στον ίδιο χώρο

Μία κάκιστη εικόνα, παρουσιάζει ο χώρος στάθμευσης, όπισθεν του Βιομηχανικού Μουσείου της Ερμούπολης και έναντι του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου, όπου αφενός το οδόστρωμα και ο περιβάλλον χώρος παρουσιάζει φθορές, ενώ αφετέρου, τα εκθέματα του Βιομηχανικού μουσείου βρίσκονται απολύτως εκτεθειμένα στα καιρικά φαινόμενα και τα οχήματα.

Ο χώρος στάθμευσης όπισθεν του Βιομηχανικού Μουσείου, χρησιμοποιείται κατά κόρον, από προσωπικό και ασθενείς, του νοσοκομείου της Σύρου, παρ’ όλα αυτά, παρουσιάζει εικόνα εγκατάλειψης και αδιαφορίας.

Πέραν από το γεγονός, ότι όλες, σχεδόν οι ράμπες ΑμεΑ “κλείνονται” από οχήματα, ακόμη και αυτές που καταλήγουν στο δρόμο, βρίσκονται πολύ μακριά από το χώρο στάθμευσης, με αποτέλεσμα ένα αναπηρικό αμαξίδιο, να χρειάζεται να περάσει πάνω από το φθαρμένο οδόστρωμα, με συνέπεια την ταλαιπωρία του ατόμου με αναπηρία ή του ασθενούς που μεταφέρεται με ειδικό αμαξίδιο.

Επιπλέον, στο χώρο βρίσκονται εκτεθειμένα μηχανήματα, ιδιοκτησίας του Βιομηχανικού Μουσείου, τα οποία δεν έχουν καμία προστασία από τη βροχή, τον αέρα και τη σκόνη, αλλά ούτε και από τυχόν λανθασμένους χειρισμούς κάποιου οδηγού.

Τα μηχανήματα βρίσκονται σε κακή κατάσταση, σκουριασμένα με εξαρτήματα να εξέχουν στο έδαφος και σταδιακά αποσυντιθέμενα, ενώ ακόμη και η καθαριότητα του χώρου στάθμευσης φαίνεται ελλιπής, αφού δεν είναι λίγα τα απορρίμματα, που βρίσκονται σε κάθε γωνιά.

Τέλος, αν και απ’ ό,τι μπορεί να διακρίνει κανείς, κάποτε υπήρχαν διαγραμμίσεις και μία σχετική οργάνωση της στάθμευσης, αυτές έχουν πλέον σχεδόν αποχρωματιστεί εντελώς, με αποτέλεσμα, τα οχήματα, ιδιαίτερα σε ώρες αιχμής, κυρίως για το νοσοκομείο, να σταθμεύουν άναρχα και μη λειτουργικά.