Χωρίς συντήρηση

Εικόνα αμέλειας παρουσιάζει ο δημοτικός χώρος στάθμευσης στην περιοχή του Ι.Ν. Ταξιαρχών, με εμφανή τα σημάδια πρόχειρης αντιμετώπισης των μέχρι στιγμής φθορών.

Με εύκολες λύσεις, ή ακόμη και πλήρη αμέλεια, αντιμετωπίζονται τα σημάδια φθοράς, τα οποία παρουσιάζει ο χώρος στάθμευσης του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης επί της οδού Ταξιαρχών, και εξυπηρετεί μεγάλο αριθμό κατοίκων της περιοχής, αλλά και οδηγών, που επιθυμούν να επισκεφτούν είτε τον Ι.Ν. Ταξιαρχών, είτε τον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου και τα αντίστοιχα κοιμητήρια, που βρίσκονται στους  και επιλέγουν να σταθμεύσουν σε νόμιμες θέσεις τα οχήματά τους, αντί να τα αφήσουν επί του δρόμου, παρακωλύοντας την κυκλοφορία.

Στο συγκεκριμένο χώρο, από τα νέα, σχετικά, πλακόστρωτα πεζοδρόμια, έχουν αποκολληθεί αρκετές μαρμάρινες πλάκες, οι οποίες βρίσκονται ακόμη στο σημείο, με κίνδυνο να προκαλέσουν βλάβη σε κάποιο ελαστικό, ενώ όσα τμήματα μαρμάρου αποκολλήθηκαν στη ράμπα εισόδου και εξόδου του πάρκινγκ έχουν καλυφθεί επιτόπια με άσφαλτο.

Δεδομένου, ότι έχει δοθεί ιδιαίτερη βάση στην καλή κατάσταση των δημοτικών χώρων στάθμευσης, καθώς αποτελούν το «αντίδοτο» στην «επιδημία» της άναρχης στάθμευσης, που επικρατεί στο νησί, κρίνεται σκόπιμη η συντήρηση, τόσο του συγκεκριμένου, όσο και των υπολοίπων ελεύθερων πάρκινγκ, προκειμένου οι πολίτες να έχουν τη δυνατότητα, με ασφάλεια, να σταθμεύουν τα οχήματά τους.