Αποκατάσταση πλακών περιμετρικά της πλατείας Μιαούλη, μετά από παρεμβάσεις της ΔΕΥΑΣ

Ομαλοποίηση επιφάνειας οδοστρώματος

Εμφανώς βελτιωμένο από την πρότερη κατάστασή του δείχνει το οδόστρωμα πλησίον της πλατείας Μιαούλη τα τελευταία 24ωρα και συγκεκριμένα στην προέκταση της οδού Χίου, μετά από εργασίες αποκατάστασης πλακών που ολοκληρώθηκαν προσφάτως, κατόπιν παρεμβάσεων στο δίκτυο ύδρευσης από την ΔΕΥΑΣ.

Αν και το τεράστιο πρόβλημα των φθορών που έχουν υποστεί τα παραδοσιακά πλακόστρωτα της πόλης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται στην ομαλή... διέλευση οδηγών και πεζών, απαιτεί και προϋποθέτει για την οριστική λύση του, την εξασφάλιση κονδυλίων για την προώθηση ενός μεγάλου έργου, ωστόσο, οι σποραδικές αποκαταστάσεις που κατ΄ εξακολούθηση υλοποιούνται, κλείνουν μερικές από τις αρκετές “πληγές” των οδοστρωμάτων.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα του προβλήματος που βιώνει συνολικά η πόλη, πολλά τμήματα του δρόμου, ο οποίος και γειτνιάζει με τα όρια της πλατείας Μιαούλη εξυπηρετώντας την μετακίνηση πεζών, οχημάτων και δικύκλων από και προς την πλατεία Στ. Βαφία στην Ερμούπολη, τα οποία αποκαταστάθηκαν προχθές, με αφορμή την ολοκλήρωση εργασιών από την πλευρά της ΔΕΥΑΣ.

Συγκεκριμένα, οι εργασίες διαπιστώνονται τόσο στο ύψος του τέλους της οδού Χίου, μπροστά από το θερινό “Παλλάς”, όσο όμως και παράλληλα στο κεντρικό κομμάτι της πλατείας Μιαούλη, όπου επανατοποθετήθηκαν, αλλά και αντικαταστάθηκαν μεγάλες πλάκες που πλέον “συνθέτουν” με αρμονία το οδόστρωμα, εξασφαλίζοντας την ομαλή μετακίνηση για όλους.

Δεν πρέπει να παραλειφθεί η σημείωση σχετικά με το ότι ανάλογες παρεμβάσεις προάσπισης των παραδοσιακών πλακόστρωτων έχουν αιτηθεί κατά καιρούς τόσο οι κάτοικοι της πόλης, όσο όμως και τα μέλη της αρμόδιας Κοινότητας Ερμούπολης.