Εβδομάδα εθελοντισμού και περιβάλλοντος στη Σύρο

  • Τρίτη, 4 Απριλίου, 2017 - 06:21

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η Εβδομάδα Εθελοντισμού και Περιβάλλοντος, στη Σύρο, η οποία είχε διάρκεια από τις 27 Μαρτίου 2017 έως τις 2 Απριλίου 2017 , στο πλαίσιο της μεγάλης πανελλήνιας εκστρατείας του “Let’s do it Greece”.

Το πρόγραμμα έσπασε κάθε ρεκόρ σε εθνικό επίπεδο, αφού οι δράσεις σε όλη την Ελλάδα ξεπέρασαν τις 1500, ενώ οι συμμετέχοντες έφτασαν τις 3500. Και στην Σύρο όμως, η φετινή συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία, αφού οι δράσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας έφτασαν τις 20, αριθμός μεγαλύτερος από οποιοδήποτε άλλο νησί στο νομό Κυκλάδων.

Η αρχή έγινε με τη συμμετοχή 8 σχολικών μονάδων που πραγματοποίησαν σημαντικές δράσεις εθελοντικού, περιβαλλοντικού και εικαστικού περιεχομένου, με τη συμμετοχή περισσοτέρων από 500 μαθητών, και ολοκληρώθηκε με τις κυριακάτικες εξορμήσεις εθελοντών σε διάφορα σημεία του νησιού.

Καθαρισμός παραλιών και κοινόχρηστων χώρων, φυτεύσεις δένδρων και φυτών, κλαδονομές και λοιπές εθελοντικές εργασίες, ήταν οι σημαντικότερες κυριακάτικες δράσεις που πραγματοποιήθηκαν με τη συμμετοχή περίπου 250 εθελοντών και με την πλήρη στήριξη και συντονισμό του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης. Μεγάλος αριθμός μελών του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων Σύρου, μέλη πολιτιστικών και κατά τόπους Συλλόγων, μαθητές και απλοί πολίτες έδωσαν δυναμικό «παρών» στις δράσεις, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα εθελοντισμού, αγάπης για το περιβάλλον και το νησί, ενώ έδωσαν το σύνθημα για την αλλαγή νοοτροπίας που πρέπει να επικρατήσει στην κοινωνία.