Αίτηση αναστολής της πρωτόδικης ποινής του, κατέθεσε ο Κυριάκος Δικτυόπουλος

Παραπέμφθηκε σε νέα δίκη

Οι λόγοι που κατέθεσε ο δικηγόρος υπεράσπισης, δεν έπεισαν τον Εισαγγελέα

Αίτηση αναστολής εκτέλεσης της πρωτόδικης απόφασης του Πλημμελειοδικείου Σύρου που τον καταδίκασε σε 4 χρόνια φυλάκιση, άσκησε ο πρώην υποδιευθυντή της Πολεοδομίας Σύρου, Κυριάκος Δικτυόπουλος.

Ο κ. Δικτυόπουλος πριν περίπου από ένα μήνα, είχε καταδικαστεί για οφειλές και χρέη προς το δημόσιο και είχε οδηγηθεί στις φυλακές της Χίου.

Χθες το μεσημέρι στο Εφετείο Αιγαίου, εκδικάστηκε η αίτηση αναστολής, που κατέθεσε ο συνήγορός του, Γιώργος Πλατής, χωρίς όμως να υπάρξουν τα επιθυμητά αποτελέσματα για τον πρώην υποδιευθυντή της Πολεοδομίας.

Το ιστορικό

Για το ιστορικό της υπόθεσης, ο Κυριάκος Δικτυόπουλος, είχε καταδικαστεί πριν από περίπου ένα μήνα και συγκεκριμένα στις 15 Μαΐου, σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών για οφειλές και χρέη προς το δημόσιο.

Η υπόθεση είχε εκδικασθεί στην αίθουσα του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Σύρου και αμέσως μετά την απόφαση των Δικαστικών Αρχών ο ίδιος, συνοδεία αστυνομικών, οδηγήθηκε προσωρινά στην Αστυνομική Διεύθυνση Κυκλάδων.

Ειδικότερα, ο κ. Δικτυόπουλος είχε οδηγηθεί στην αίθουσα του δικαστηρίου για χρέη που ξεπερνούν τις 200 χιλιάδες ευρώ. Μετά την ολοκλήρωση της ακροαματικής διαδικασίας η Δικαιοσύνη απεφάνθη και του απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες. Στην εν λόγω υπόθεση ο κ. Δικτυόπουλος φέρεται να έχει υψηλές οφειλές, γεγονός που επέσυρε - βάσει νόμων και σχετικών κανονισμών - την αντίστοιχη ποινή φυλάκισης των τεσσάρων ετών. Ποινή η οποία δεν είναι εξαγοράσιμη, καθώς δεν έχει ανασταλτικό χαρακτήρα η έφεση.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Δικτυόπουλος μαζί με τον πρώην Διευθυντή της Πολεοδομίας Σύρου, φέρεται να εμπλέκονται στο μεγάλο σκάνδαλο που ταλανίζει εδώ και πολλά χρόνια το νησί και όχι μόνο.

Οι λόγοι για τους οποίους αιτήθηκε την αίτηση αποφυλάκισης

Ο δικηγόρος υπεράσπισης κ. Πλατής κατά τη διάρκεια της αγόρευσής του, αναφέρθηκε στους λόγους για τους οποίους ο πελάτης του, κατέθεσε αίτηση αναστολής της πρωτόδικης ποινής.

Μεταξύ άλλων ο κ. Πλατής τόνισε ότι δεν μπορεί ο πελάτης του να εκτίει ποινή φυλάκισης από τη στιγμή που δεν έχει εκδικαστεί το Εφετείο, ενώ κατέθεσε και ιατρικά, με τα οποία, όπως αναφέρουν, ο κ. Δικτυόπουλος αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα υγείας.

Ένα από τα βασικά στοιχεία που χρησιμοποίησε ο κ. Πλατής είναι ότι δεν έχει καθαρογραφεί η πρωτόδικη απόφαση, ότι ο κ. Δικτυόπουλος αντιμετωπίζει μεγάλα οικονομικά προβλήματα, αφού δεν έχει περιουσιακά στοιχεία, λόγω της κατάσχεσης της περιουσίας του, αλλά και ότι δεν έχει καμία πρόθεση να διαφύγει στο εξωτερικό. Μάλιστα τόνισε, ότι έτσι και αλλιώς του έχει απαγορευθεί η έξοδος από την Ελλάδα.

Η μάρτυρας υπεράσπισης του πρώην υποδιευθυντή της Πολεοδομίας, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον κ. Δικτυόπουλο, τονίζοντας και εκείνη τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που βιώνει, αλλά και ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος διαφυγής του από τη χώρα.

Να τονιστεί ότι ο κ. Δικτυόπουλος εδώ και 20 μέρες, κρατείται στο Αστυνομική Τμήμα Χίου, λόγω του αδιαχώρητου που επικρατεί στις φυλακές του νησιού.

Καταπέλτης ο Εισαγγελέας της έδρας

Ο Εισαγγελέας τοποθετούμενος στην αίτηση αναστολής της πρωτόδικης απόφασης, μίλησε για την εμπλοκή του κ. Δικτυόπουλου στο μεγάλο σκάνδαλο της Πολεοδομίας, μία υπόθεση, που όπως είπε σκιαγραφείται μέσα από έναν ογκωδέστατο φάκελο. Υπογράμμισε επίσης ότι μέσα από αυτό το σκάνδαλο, φέρεται ο πρώην υποδιευθυντής να έχει στην κατοχή του μεγάλη περιουσία, ενώ μίλησε ανοιχτά για τον κίνδυνο που καραδοκεί, εάν αφεθεί ελεύθερος, να φύγει από τη χώρα.

Εκ νέου νέα δίκη τον επόμενο μήνα

Η έδρα αποφάσισε η υπόθεση να παραπεμφθεί σε νέα δίκη στις 9 Ιουλίου, ζητώντας 2 συγκεκριμένα δεδομένα. Να καθαρογραφεί η πρωτόδικη απόφαση και να ζητηθεί μέσω της Εισαγγελίας από την Αστυνομία, εάν ο κ. Δικτυόπουλος έχει ζητήσει έκδοση διαβατηρίου.