Σύλληψη του Φάνη Χριστοδούλου στην Πάρο

Στο Αστυνομικό Τμήμα της Πάρου απαιτήθηκε να κρατηθεί για δύο ώρες ο Φάνης Χριστοδούλου, ένας εκ των σπουδαιότερων αθλητών μπάσκετ που ανέδειξε η χώρα μας.

Ο κ. Χριστοδούλου συνελήφθη για υπόθεση, που σύμφωνα με πληροφορίες αφορά πρώην εργαζόμενο στην κατασκευαστική εταιρία του, ο οποίος είχε προσφύγει δικαστικά εναντίον του, ζητώντας αποζημίωση για εργατικό ατύχημα που τον κατάστησε παράλυτο από τη μέση και κάτω.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της "Κοινής Γνώμης", η αποζημίωση που εκδικάστηκε στον εργαζόμενο ανήλθε σε περίπου 250.000 - 300.000 ευρώ, ενώ ταυτόχρονα υπήρξε και απόφαση προσωποκράτησης στην περίπτωση της μη καταβολής της. Διευκρινίζεται πως η απόφαση προσωποκράτησης εκτελείται με δικαστικό επιμελητή ενώ το αστυνομικό τμήμα χρησιμοποιείται για προσωρινή φύλαξη. Δεν εμπλέκεται η Αστυνομία. 

Ο ίδιος ζήτησε να προβάλει αντιρρήσεις για την προσωποκράτησή του και να παρουσιασθεί στον αρμόδιο πρόεδρο Πρωτοδικών. Από τη μεταφορά του στη Σύρο, χρειάστηκε να "φιλοξενηθεί" για λίγες ώρες στο Αστυνομικό Τμήμα της Ερμούπολης και μετά τις έντεκα το πρωί, οπότε και τον ακροάστηκε ο πρόεδρος, αφέθηκε ελεύθερος, με απόφαση που ακυρώνει την έκθεση προσωποκράτησής του. Ωστόσο, ο ίδιος φέρεται να είπε ότι “βρίσκεται στη διάθεση του κράτους”, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες αδυνατεί να καλύψει το συγκεκριμένο ποσό.