Εκκένωση του Δημαρχείου μετα από τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας

Στην εκκένωση του Δημοτικού Μεγάρου στην πλατεία Μιαούλη προχωρούν οι άνδρες της Ασφάλειας της Αστυνομίας Σύρου μετά από τηλεφώνημα για πιθανή τοποθέτηση βόμβας στο εσωτερικό του κτιρίου.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της εφημερίδας ενημερώθηκε η υπηρεσία Πρωτοκόλλου από άνδρα της Ασφάλειας και προκειμένου να αποφευχθεί οποιοδήποτε περιστατικό αυτή τη στιγμή (10.20) και για μία ώρα οι υπάλληλοι του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης καθώς και των δικαστηρίων αλλά και το σύνολο των πολιτών καλούνται να απομακρυνθούν από τους εσωτερικούς χώρους.

Αφού ολοκληρωθεί ο αστυνομικός έλεγχος θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση. Δεν αποκλείεται το τηλεφώνημα να είναι προϊόν κακόγουστης φάρσας και να έχει προκαλέσει τεράστια αναστάτωση χωρίς λόγο ενώ ανεπιβεβαίωτες μέχρι στιγμής πληροφορίες, θέλουν το περισταρικό να σχετίζεται με την πρόκληση οποιασδήποτε καθυστέρησης στην εκδίκαση σοβαρής υπόθεσης στα Δικαστήρια. 

12.00: Στις υπηρεσίες του επέστρεψε το σύνολο των υπαλλήλων στο κτίριο της πλατείας Μιαούλη μετά την ολοκλήρωση της έρευνας και των ελέγχων στους οποίους προέβησαν οι άνδρες της Ασφάλειας. Πλην της κύριας εισόδου που παρέμεινε για λίγη ώρα ανοικτή, η πρόσβαση των πολιτών απαγορεύθηκε μέχρι και τις δώδεκα το μεσημέρι ενώ δημότες και υπάλληλοι παρέμειναν στην πλατεία. Ανώτερος της Ασφάλειας μετά την παρέλευση του απαιτούμενου χρονικού διαστήματος και αφού οι έρευνες δεν επιβεβαίωσαν το τηλεφώνημα, ενημέρωσε τους πολίτες ότι μπορούν να εισέλθουν στον εσωτερικό χώρο και να διεκπεραιώσουν κανονικά τις υποθέσεις τους. Υπογραμμίζεται πως το αρχικό τηλεφώνημα έγινε στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία και από τα κεντρικά γραφεία της Ασφάλειας ενημερώθηκαν οι αρμόδιοι της Αστυνομίας στη Σύρο, οι οποίοι έδειξαν ετοιμότητα πράττοντας τα δέοντα. 

Ακολουθούν στο web tv οι δηλώσεις του δημάρχου, Γιώργου Μαραγκού. 

Ετικέτες: