Σήμα κινδύνου από το Blue Sky M με εκατοντάδες μετανάστες

  • Τρίτη, 30 Δεκεμβρίου, 2014 - 14:55

Σήμα από τις ιταλικές αρχές ότι κινδυνεύει πλοίο με τουλάχιστον 600 επιβαίνοντες βορειοδυτικά της Κέρκυρας, στα ελληνικά χωρικά ύδατα, έλαβαν οι ελληνικές αρχές. Τρία μίλια νοτιοδυτικά του νησιού Οθωνοί στο σημείο προσεγγίζει η φρεγάτα Ναβαρίνο και ένα ελικόπτερο τύπου Σικόρσκι S-70 του Πολεμικού Ναυτικού. 

Οι επιβαίνοντες φέρονται να είναι μετανάστες, ενώ σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες στο πλοίο υπάρχουν και ένοπλοι. Πρόκειται για το BLUE SKY M με σημαία Μολδαβίας με προορισμό τη Ριέκα της Κροατίας. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της κοινότητας των Οθωνών Γιώργο Αργυρό, στην περιοχή πνέουν άνεμοι βορειοδυτικοί σχεδόν 8 μποφόρ και τόσο το BLUE SKY Μ, όσο και ένα άλλο πλοίο, κινούνται με χαμηλή ταχύτητα, νότια νοτιοδυτικά του νησιού με σκοπό προφανώς να προστατευθούν από τη θαλασσοταραχή.

Οι άνδρες του φυλακίου του Λιμενικού που βρίσκεται στο νησί των Οθωνών, σύμφωνα με τον πρόεδρο, προσπαθούν με τα μέσα που διαθέτουν από τη στεριά να καταγράψουν τις κινήσεις των δύο πλοίων. 
Στο Λιμεναρχείο της Κέρκυρας υπάρχει ετοιμότητα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες στην περιοχή θα κινηθεί η φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού. 
Σημειώνεται ότι το πλοίο εξέπεμψε σήμα κινδύνου μέσω του ευρωπαϊκού αριθμού 112. Η ιταλική ακτοφυλακή ειδοποίησε άμεσα για το συμβάν τις ελληνικές αρχές.

Πηγή: skai.gr