Συρροή χιλιάδων προσκυνητών στον εορτασμό της Μεγαλόχαρης

Χιλιάδες πιστοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό συμμετείχαν στη μεγάλη Θεομητορική Εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Τήνο, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, των Αρχηγών του ΓΕΝ και του Λιμενικού Σώματος, εκπροσώπων του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και των τοπικών Αυτοδιοικητικών Αρχών.

Το πρωί, στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας τελέσθηκε Δισαρχιερατική Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, συνιερουργούντων του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β' και του Θεοφιλ. Επισκόπου Μπρανζαβίλ κ. Παντελεήμονος, κατά την οποία μίλησε για το πρόσωπο της Παναγίας ο Ιεροκήρυκας του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αθηνών, Αρχιμ. Χρυσόστομος Παπαθανασίου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας έλαβε χώρα η πάνδημη  λιτανεία της θαυματουργού Εικόνος της Μεγαλόχαρης, φερομένης επί των ώμων ανδρών του Ελληνικού Ναυτικού, ενώ χιλιάδες λαού επιζητούσαν την ευλογία της.

Στην μαρμάρινη εξέδρα της πλατείας Παντανάσσης, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' εξεφώνησε τον Πανηγυρικό λόγο της ημέρας, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε επίσης και ο Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, ο οποίος κάλεσε τους Έλληνες σε ενότητα με τη υπέρβαση των όποιων, υπαρκτών ή μη, διαφορών.

Παραμονή της μεγάλης εορτής, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' τέλεσε το πρωί Τρισάγιο στο κάτωθι του Πανίερου Ναού της Ευαγγελιστρίας Μαυσωλείο της ΕΛΛΗΣ, παρουσία των Αρχηγών του ΓΕΝ και του Λιμενικού Σώματος και εκπροσώπων του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Το απόγευμα, στον πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας τελέσθηκε Μέγας Δισαρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντων του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β' και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μπρανζαβίλ κ. Παντελεήμονος.

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' αναφέρθηκε στη διαχρονική, πολύπτυχη και πολυεπίπεδη προσφορά του Πανελληνίου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου.

Φωτογραφίες: Γεώργιος Πολυκανδρίτης