Ο Λόγος του Θεού από την Καθολική Εκκλησία

“Τα κλειδιά της βασιλείας”

Την απάντηση στο ερώτημα “Ποιός είναι ο Ιησούς” αλλά και το σκοπό της προοπτικής να συγκεντρώνει γύρω του “συνεχιστές του έργου του” καλεί τους πιστούς να κατανοήσουν σε βάθος η Καθολική Εκκλησία Σύρου, μέσω μίας νέας διαδικτυακής παρέμβασης στο web tv της “Κοινής Γνώμης”.

Ο πρόσφατα ανακηρυχθείς νέος Καθολικός Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, Πανοσιολογιότατος π. Σεβαστιανός Ροσσολάτος και οι συνεργάτιδές του ακολουθώντας τη “διαδρομή” των Ευαγγελίων αναφέρονται στο μήνυμα του Λόγου του Θεού για την 21η Κυριακή διαβάζοντας αποσπάσματα από το Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο.

 

“Εσείς ποιός λέτε ότι είμαι;”

Στην εισαγωγή τους, αναφέρουν χαρακτηριστικά, “Έχουμε πει ότι τα Ευαγγέλια δεν είναι βιβλία ιστορίας με σκοπό να γνωρίσουμε από ιστορικό και μόνο ενδιαφέρον τα λόγια του Ιησού Χριστού και τα γεγονότα της ζωής του. Τα Ευαγγέλια περιέχουν και αυτά τα γεγονότα, ιστορικά στοιχεία. Διότι η πίστη μας στηρίζεται στα γεγονότα και όχι σε θεωρίες, σε φιλοσοφίες. Αλλά τα Ευαγγέλια γράφτηκαν ως βιβλία κατήχησης με σκοπό να μας βοηθήσουν να γνωρίσουμε, ποιός είναι ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ, ποια η αποστολή του και έτσι να πιστέψουμε σε αυτόν και να τον ακολουθήσουμε για να σωθούμε.

Συνεχίζουμε λοιπόν να διαβάζουμε το Ευαγγέλιο Κατά Ματθαίον και ακολουθούμε την κατηχητική διαδρομή που μας προσφέρει. Σήμερα ο Ιησούς μας θέτει το ερώτημα “Εσείς ποιός λέτε ότι είμαι;” και μας αποκαλύπτει με ποιά προοπτική συγκεντρώνει γύρω του συνεχιστές του έργου του”.