Μηνύματα Πίστεως από την Ιερά Μητρόπολη Σύρου

“Οι γιορτές του Δωδεκαημέρου σταθμός αλήθειας και ζωής”

  • Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2016 - 12:25

Τα βαθύτερα μηνύματα των εορτών που πέρασαν επιχειρεί να μας μεταφέρει η κ. Αλεξάνδρα Φετουρή, υπεύθυνη του κύκλου μελέτης της Αγίας Γραφής στο σημερινό διαδικτυακό μήνυμά της, επιστρέφοντας στο καθιερωμένο Σαββατιάτικο ραντεβού της, με τους πιστούς.

Προλογίζοντας όσα αναφέρει σήμερα, σημειώνει μεταξύ άλλων τα παρακάτω: “Άραγε τί γιορτές είναι αυτές; Αυτές οι γιορτές είναι ένας σταθμός αλήθειας και ζωής. Κάθε χρόνο μας “λένε” να κάνουμε μία παύση να μπορέσουμε να καταλάβουμε, να εννοήσουμε, να πάρουμε τα μηνύματα που εκπέμπουν αυτές οι γιορτές. Έτσι θα ήθελα σήμερα να κάνουμε μία ανασκόπηση και να ανοίξουμε ένα πνευματικό φως για να καταλάβουμε αυτές τις γιορτές καλύτερα, να τις αγκαλιάσουμε, να ακούσουμε τα μηνύματα, για να τα έχουμε όλο το χρόνο μαζί μας.

Η πρώτη και μεγάλη εορτή είναι η ενσάρκωση του λόγου του Θεού. Είναι η αναγέννηση της ανθρωπότητας. Είναι η “μητρόπολη” των εορτών. Είναι η βάση όλων των άλλων εορτών που ακολουθούνται και είναι κυρίως η γιορτή η ανεπανάληπτη. Η μοναδική. Και είναι μοναδική ως προς τον τρόπο που κατέβηκε ο Θεός κάτω στη γη. Όλοι περίμεναν τον μεσσία. Τον περίμεναν όμως, πώς; Σαν ένα μεγάλο άρχοντα με πλήθος αγγέλων, ο οποίος θα γίνει βασιλιάς των Εβραίων και θα κατακτήσει όλον τον κόσμο. Κι όμως εκείνος ήρθε ως βρέφος.

Αυτή η βρεφοποίηση του Θεού... είναι ένα από τα μεγαλύτερα ανεξήγητα μυστήρια της ταπείνωσης του ίδιου. (...)”.