Ομιλία του προέδρου της Ομοσπονδίας Τριτέκνων Ελλάδος Εμμανουήλ Αχλαδιανάκη στη Σύρο

Στόχος η εξομοίωση με τους πολύτεκνους

Το “κενό νόμου” αναδεικνύει επιτακτικά “την ανάγκη διεκδίκησης των αυτονόητων”, υπογράμμισε ο ίδιος

Μία άκρως ενδιαφέρουσα ομιλία πραγματοποίησε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τριτέκνων Ελλάδος, Εμμανουήλ Αχλαδιανάκης στα μέλη του Συλλόγου Τριτέκνων Κυκλάδων “Ουσύρα”, χθες το απόγευμα στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής στο Μάννα Σύρου.

Μετά το σύντομο καλωσόρισμα της προέδρου του Συλλόγου, Θωμαΐδος Παραβάλου, ο κ. Αχλαδιανάκης ανέπτυξε πλήθος ζητημάτων που αφορούν στα δικαιώματα των τρίτεκνων οικογενειών και στο πάγιο αίτημά τους, που δεν είναι άλλο από την πλήρη εξομοίωσή τους με τους πολύτεκνους.

Αξίζει να σημειωθεί πως, μετά το πέρας της ομιλίας, ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί από οκτώ μέλη του Λυκείου Ελληνίδων Σύρου ενώ με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση και μέλη του Συλλόγου Τριτέκνων Κρήτης.

“Στοίχημα ζωής”

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης που παραχώρησε προς τους παρευρισκομένους ο κ. Αχλαδιανάκης, τόνισε ότι πρέπει να γίνει ευρέως κατανοητό πως οι τρίτεκνες οικογένειες αποτελούν τον κύριο παράγοντα που διαδραματίζει καταλυτικό ρόλο στη διατήρηση σταθερού του πληθυσμού της χώρας. “Το τρίτο παιδί είναι ο σταθεροποιητής του πληθυσμού της Ελλάδας”, σχολίασε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της πανελλήνιας Ομοσπονδίας, επισημαίνοντας τον κίνδυνο πως, “σε λίγα χρόνια από σήμερα η χώρα θα έχει σε μεγάλο βαθμό μειωμένο πληθυσμό και θα αποτελεί μία γεροντόπληκτη χώρα χωρίς νέους ανθρώπους”.

Σταθερά αιτήματα προς διεκδίκηση για τις τρίτεκνες οικογένειες είναι, η πλήρης διεκδίκηση και χωρίς περιορισμούς της οικονομικής και θεσμικής εξομοίωσης των τρίτεκνων με τους πολύτεκνους και η ένταξή τους στο νόμο 1910/1944. Επίσης, η ισόβια και τιμητική σύνταξη στη μητέρα που γέννησε τρία παιδιά, ανεξαρτήτως ηλικίας των τέκνων της, ως αναγνώριση του σημαντικού ρόλου και της προσφοράς της στην ελληνική κοινωνία καθώς και να γίνει χαρακτηρισμός των τρίτεκνων οικογενειών ως πολύτεκνων, ανεξαρτήτως από την ηλικία τους και την ένταξή τους στις διατάξεις των νόμων περί πολυτεκνίας. “Όλα αυτά, αποτελούν στοίχημα ζωής για τους τρίτεκνους και την Ομοσπονδία”, σημείωσε ο κ. Αχλαδιανάκης.

Άλλο Ομοσπονδία... άλλο Πολιτεία

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος αποφεύγοντας να ασκήσει πολιτική κριτική, ωστόσο, εκτιμώντας ότι οι κυβερνήσεις μέχρι στιγμής, δεν έχουν σταθεί αρωγοί στις τρίτεκνες οικογένειες - παρά μόνο έχουν εκφράσει προεκλογικές δεσμεύσεις που μένουν στα λόγια - υποστήριξε ότι πρέπει οι Σύλλογοι και η Ομοσπονδία να ορθώνουν καθημερινά ηχηρή φωνή. Ο κ. Αχλαδιανάκης, κατέστησε σαφές πως οι τρίτεκνοι πρέπει να διαχωρίσουν ποιες παροχές έχει διεκδικήσει και έχει επιτύχει η Ομοσπονδία, όπως μεταξύ άλλων η έκπτωση στα πλοία και ποια είναι η στάση της Πολιτείας αναφορικά με τα αιτήματα των τριτέκνων, η οποία χαρακτηρίζεται από παντελή απουσία. Μάλιστα, πρόσθεσε ότι οι πολιτικοί επί της ουσίας, θεωρούν “τεκμήρια” τα παιδιά, επισημαίνοντας ότι, αν δεν υπάρξει μέριμνα και στήριξη στις τρίτεκνες οικογένειες, δεν θα υπάρξει και ανάπτυξη στον τόπο. Η οικονομικά δύσκολη εποχή, αποδεικνύεται τροχοπέδη για ένα νέο ζευγάρι, σημείωσε ειδικότερα, τονίζοντας ακόμη, πως η Ομοσπονδία δε θα σταματήσει να διεκδικεί αφού “γεννήθηκε” από την έλλειψη πολιτικής βούλησης γι αυτές τις οικογένειες. Τέλος, ο ίδιος ανέφερε πως ο εκάστοτε Σύλλογος πρέπει να ισχυροποιείται μέρα με την ημέρα ενώ κάλεσε και το δήμο να στηρίζει τις προσπάθειές του.

Σημειώνεται πως οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται για τις ενέργειες της Ομοσπονδίας από την ηλεκτρονική σελίδα opotte.blogspot.gr.