Έως τις 22/7 η αντικατάσταση του «Aqua Jewel» από το «Aqua Maria»

Μας συγχωρείτε… βλάβη

  • Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2013 - 06:00

Οι βλάβες στα πλοία της ελληνικής ακτοπλοΐας κατά τη διάρκεια της θερινής σεζόν, δεν είναι νέα είδηση.

Συγκεκριμένα, τις περισσότερες φορές δεν απο- τελούν καν είδηση, δεδομένου ότι κάθε καλοκαίρι, οι βλάβες πλήττουν με μεγαλύτερη συχνότητα τα ποστάλια, δοκιμά- ζοντας, συχνά, την ψυχραιμία και τις αντοχές νησιωτών και θερι- νών ταξιδιωτών.

Όμως, τον περασμένο μήνα, ακριβώς στην έναρξη της τουριστικής περιόδου, η αιφνίδια και χωρίς καμία ενημέρωση αναβολή δρομολογίων του επι-

βατηγού-οχηματαγωγού «Aqua Maria», προκάλεσε την αγανά- κτηση κατοίκων και φορέων της Κύθνου, με τον Δήμαρχο του νησιού, Μανώλη Φίλιππα, να εκφράζει και εγγράφως τη διαμαρτυρία του.

Επιδημία βλαβών

Στο έγγραφο του Δημάρχου Κύθνου προς μία σειρά αποδεκτών, γινόταν λόγος για απαράδεκτο γεγονός, ειδικά σε ό,τι αφορά στη μη ενημέρωση των ενδιαφερομένων εκ μέρους της πλοιοκτήτριας εταιρίας, με την υπογράμμιση ότι η αποκοπή των νησιών μεταξύ τους αποτελεί σοβαρό πλήγμα, ειδικά εν μέσω τουριστικής περιόδου, με δεδο-

μένο ότι ο τουρισμός αποτελεί μοχλό ανάπτυξης για τα νησιά. Το πλοίο «Aqua Maria» επρόκειτο να αντικαταστήσει από 1η έως 27 Ιουνίου το «Aqua Jewel» συνδέ- οντας ακτοπλοϊκώς τα νησιά των Κυκλάδων τόσο μεταξύ τους όσο και με το Λαύριο.

Στην απάντησή του τόσο προς τον Δήμαρχο του νησιού όσο και προς τον βουλευτή Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Ν. Συρμαλέ- νιο, ο οποίος είχε καταθέσει για το θέμα έγγραφη αναφορά στη Βουλή, ο νέος Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιά- δης Βαρβιτσιώτης, ενημέρωσε τους Κυθνιούς περίπου για τα ήδη γνωστά, ότι, δηλαδή, κατόπιν σχετικού αιτήματος που κατέθεσε

η πλοιοκτήτρια εταιρία, το «Aqua Maria» θα αντικαθιστά μερικώς έως τις 22 Ιουλίου το «αδελφό» «Aqua Jewel» σε πέντε από τα επτά δρομολόγιά του, εξαιτίας της σοβαρής μηχανικής βλάβης την οποία υπέστη το δεύτερο στις 8 Μαΐου. Μεταξύ των δρομολογίων που εκτελεί το «Aqua Maria» είναι και η γραμμή Λαύριο-Κέα- Κύθνος-Σύρος.

Ικανοποιητικά τα δρομολόγια εκτιμά ο Υπουργός

Αναφερόμενος στα δύο ανε- κτέλεστα δρομολόγια στις 11/6 και 13/6 για τα οποία διαμαρτυ- ρόταν ο Δήμαρχος Κύθνου, λόγω της μη ενημέρωσης κατοίκων και φορέων του νησιού, ο κ. Βαρβι- τσιώτης αρκέστηκε να απαντήσει ότι η μη εκτέλεσή τους οφείλε- τει στην ανάγκη αντικατάστασης του επιβατηγού «Ταξιάρχης», το οποίο επίσης υπέστη μηχανική βλάβη στις 10/6. Έτσι, το «Aqua Maria» κλήθηκε να εκτελέσει το δρομολόγιο Λαύριο, Αη Στράτης, Λήμνος, Καβάλα, το οποίο εγκρί- θηκε από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και, όπως σημειώνεται, κοινοποιήθηκε και στον Δήμο Κύθνου.

Ο Υπουργός εκτιμά ότι η κάλυ- ψη των δρομολογιακών γραμμών είναι ικανοποιητική, τονίζοντας ότι το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου βρίσκεται επί ποδός για την αντιμετώπιση και διευθέτηση των προβλημάτων που προκύπτουν και κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου.