Καθυστερημένα αποχώρησε το Aqua Jewel

Προβλήματα φαίνεται να προκλήθηκαν χθές το πρωί στη μετατόπιση του πείρου της δεξιάς άγκυρας «ΑΚΟΥΑ ΤΖΙΟΥΕΛ» τις πρωινές ώρες της Πέμπτης, με αποτέλεσμα να μην αποχωρήσει το πλοίο στην ώρα του.

Συγκεκριμένα, ενώ το πλοίο είχε προγραμματισμένο δρομολόγιο από τη Σύρο με προορισμό τα νησιά της Σερίφου, Σίφνου, Κιμώλου και Μήλου,λόγω των απρόβλεπτων προβλημάτων, υπήρξε σημαντική καθυστέρηση.

Άμεσα ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Σύρου από τον Πλοίαρχο του πλοίου, με αποτέλεσμα να μεταβούν στο λιμάνι τόσο το Λιμεναρχείο όσο και το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεωρήσεων Πλοίων, οι οποίοι κατόπιν έκτακτης επιθεώρησης, απαγόρευσαν τον απόπλου του «ΑΚΟΥΑ ΤΖΙΟΥΕΛ», μέχρι την επανατοποθέτηση του πείρου της δεξιάς άγκυρας και προσκόμισης πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα. Στη συνέχεια ενώ πραγματοποιήθηκαν από τους αρμόδιους οι απαραίτητες κινήσεις από τους επιθεωρητές και αφού αποκαταστάθηκαν οι ζημιές, επετράπη στο πλοίο να συνεχίσει κανονικά το δρομολόγιο του.

Από την εν λόγω καθυστέρηση, είκοσι τέσσερις επιβάτες, οι οποίοι περίμεναν να φτάσουν στον προορισμό τους, υπέστησαν ταλαιπωρία μερικών ωρών, καθώς το πλοίο αντί να αποχωρήσει την προγραμματισμένη ώρα που ήταν στις 07:25 τελικά ξεκίνησε στις 14:50.

Ετικέτες: