“Ημέρα Σκέψης” από την ΠΕ Κυκλάδων

"Ας κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο"

Με την ευχή “ο κόσμος μας να γίνει καλύτερος” η Περιφερειακή Εφορεία Κυκλάδων γιόρτασε χθες το απόγευμα την Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης,. Η Προσκοπική και Οδηγική αυτή εκδήλωση γιορτάζεται κάθε χρόνο από το 1926 στις 22 Φεβρουαρίου, σε ανάμνηση της γέννησης του ιδρυτή του Προσκοπισμού Λόρδου Μπέϊντεν – Πάουελ.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα τέχνης “Γιάννη και Ελένης Βάτη” με τη συμμετοχή όλων των προσκοπικών τμημάτων της Σύρου, τα οποία έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους, τραγούδησαν προσκοπικούς ύμνους και παρουσίασαν θεατρικά δρώμενα, με θέμα τη δημιουργία του Προσκοπικού Σώματος στην Ελλάδα.

Πλούσιο κοινωνικό έργο

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο Περιφερειακός Έφορος Κυκλάδων, Σωτήρης Φραγκόδης έκανε μία σύντομη ανασκόπηση του πλούσιου έργου της ΠΕ Κυκλάδων, τόσο σε επίπεδο κοινωνικής προσφοράς, όσο και εφαρμογής του προσκοπικού προγράμματος.

Όπως τόνισε, η ΠΕ Κυκλάδων, ως κλιμάκιο που εποπτεύει και συντονίζει τη δράση των προσκόπων στις Κυκλάδες, μέσα σε ένα χρόνο κατάφερε, χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των ενεργών βαθμοφόρων της να υλοποιήσει πλήθος δράσεων και να αναδειχθούν οι Κυκλάδες και πάλι στον πανελλήνιο προσκοπικό χάρτη,ως μία περιφέρεια με υψηλό δείκτη δράσης και προσφοράς προς την τοπική κοινωνία.

Στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς, η συμμετοχή της σε διάφορες θρησκευτικές εκδηλώσεις, σε εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο πρώην ΟΠΑΣ και ο δήμος Σύρου - Ερμούπολης, σε εθνικές επετείους και σε εκδηλώσεις άλλων φορέων υπήρξε ουσιαστική και ενεργή από το σύνολο των μελών. Επίσης διοργάνωσε και δράσεις όπως το αερόστατο των ευχών, το Καλάθι της αγάπης, επισκέψεις σε ιδρύματα, επισκέψεις ακτών, αλλά και συναντήσεις με ευαίσθητες ομάδες.

Ατενίζοντας το μέλλον με αισιοδοξία

Παράλληλα, είχε τη χαρά να φιλοξενήσει και να διοργανώσει τέσσερις πανελλήνιες προσκοπικές σχολές που ολοκληρώθηκαν με επιτυχία στη Σύρο, να τιμήσει τον παλαιό βαθμοφόρο κ. Νικηφόρο Ευμορφόπουλο με το παράσημο του αργυρού φοίνικα, αλλά και να επαναλειτουργήσει το πρώτο σύστημα στις Λεύκες Πάρου και στη Μύκονο.

Αναφερόμενος στον μεγάλο εορτασμό των 100 χρόνων προσκοπισμού στη Σύρο που με υπερηφάνεια εορτάζονται φέτος, ο κ. Φραγκίδης υπογράμμισε ότι η ΠΕ Κυκλάδων θα συνεχίσει το έργο της με τον ίδιο ζήλο και την ίδια προσπάθεια, ατενίζοντας με αισιοδοξία το μέλλον και ευχόμενοι ο κόσμος μας να γίνει καλύτερος.

Ετικέτες: