Η κίνηση Πολιτών Σύρου συμμετέχει στην εκστρατεία “Γάζες στη Γάζα”

Κίνηση ανθρωπιάς

Σε μια προσπάθεια συμπαράστασης και στήριξης των άμαχων της Γάζας, η Κίνηση Πολιτών Σύρου προχώρησε σε μια ανθρωπιστική πρωτοβουλία συγκεντρώνοντας φάρμακα, με σκοπό την αποστολή τους στη Γάζα.

Η Κίνηση Πολιτών Σύρου συμμετέχει ενεργά στην εκστρατεία “Γάζες στη Γάζα” που διοργανώθηκε από ραδιοφωνικούς σταθμούς και εθελοντικές οργανώσεις, με στόχο την στήριξη των Παλαιστινίων σε μια περίοδο δύσκολη για τη χερσαία λωρίδα του νοτιοανατολικού άκρου της Μεσογείου, καθώς μετράει χιλιάδες θύματα από τη σύγκρουση με το Ισραήλ.

“ Η ανθρώπινη ζωή, δεν έχει την ίδια αξία σε όλα τα μέρη του πλανήτη”

Συγκεκριμένα, η Κίνηση Πολιτών σε ανακοίνωση της αναφέρει χαρακτηριστικά ότι “Στην άλλη όχθη της Μεσογείου, σχεδόν ένα μήνα τώρα εκτυλίσσεται μια εκκωφαντική τραγωδία, ένα έγκλημα, μια ανελέητη αιματοχυσία με εκατοντάδες θύματα και χιλιάδες τραυματίες, ανάμεσα τους πάρα πολλά παιδιά και άμαχοι”.

Στη συνέχεια θέλοντας να επισημάνει τόσο την άσχημη κατάσταση που βιώνει ο λαός της Γάζας η οποία έχει ''μουδιάσει'' ολόκληρο το πλανήτη όσο και τις τριτοκοσμικές συνθήκες που ζει τόνισε ότι “Δεκαεπτά ώρες μετά το χτύπημα στο σχολείο των Ηνωμένων Εθνών, ο Λευκός Οίκος καταδίκασε την ενέργεια εκ μέρους του Ισραήλ. Αυτό βεβαίως, δεν αλλάζει την καθημερινότητα των κατοίκων της Γάζας. Η πόλη της έχει δυο ώρες την μέρα παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και οι υπόλοιπες συνοικίες καθόλου” ενώ “Τα νοσοκομεία ξεχειλίζουν από ακρωτηριασμένα σώματα”.

Αναλυτικότερα, η Κίνηση Πολιτών Σύρου στην ανακοίνωση της αναφέρθηκε σε σωριασμένους τραυματίες στους διαδρόμους των νοσοκομείων, οι οποίοι φτάνουν σχεδόν τους 8000, στα χειρουργεία τα οποία πραγματοποιούνται από την ίδια ιατρική ομάδα η οποία καλείται να αντεπεξέλθει στην εξυπηρέτηση δύο τραυματιών τη φορά και στα ψυγεία των νεκροτομείων που δεν χωρούν άλλα πτώματα.

Παράλληλα επιρρίπτει ευθύνες στα Ηνωμένα Έθνη, τα οποία πλέον “είναι στο στόχαστρο των εκτοπισμένων Παλαιστίνιων των οποίων τους υποσχέθηκαν ασφαλές καταφύγια και αντί αυτού βλέπουν τις ζωές παιδιών και γυναικών να χάνονται δίχως την παραμικρή αντίδραση από τη διεθνή κοινότητα ή έστω έναν απολογισμό από το Ισραήλ”. “Προφανώς η ανθρώπινη ζωή, δεν έχει την ίδια αξία σε όλα τα μέρη του πλανήτη”.

Μια εικόνα άκρως θλιβερή που αναδεικνύει για ακόμη φορά την μικρή αξία της ανθρώπινης ζωής μπροστά στα πολιτικά συμφέροντα ενώ ακόμα πιο θλιβερή είναι η αδράνεια των ''ισχυρών''.

Μέλη της Κίνησης Πολιτών Σύρου, με την αρωγή των πολιτών, πήραν αυτή την πρωτοβουλία και σαν ελάχιστη κίνηση αλληλεγγύης, συμμετέχουν στην εκστρατεία για τη συλλογή φαρμάκων για τη Γάζα.

Η ανταπόκριση του κόσμου είναι ιδιαίτερα συγκινητική, γι’ αυτό τα μέλη της Κίνησης ευχαριστούν όλους τους ενεργούς και ευαισθητοποιημένους πολίτες οι οποίοι συμμετείχαν και υποστήριξαν την αποστολή υγειονομικού υλικού και φαρμάκων.

Ετικέτες: