Επίσκεψη των Λυκόπουλων της Σύρου στο Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων στα Λαζαρέτα

“Βοήθησε, φιλοξένησε, δώσε τροφή”

Το Καταφύγιο αδέσποτων ζώων στην περιοχή των Λαζαρέτων επισκέφτηκαν το περασμένο Σάββατο τα Λυκόπουλα του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων της Σύρου, συνοδευόμενα από την αρχηγό της Αγέλης, Θεοδώρα Καζηλιέρη, βαθμοφόρους και τον Αναπληρωτή Περιφερειακό Έφορο Κυκλάδων, Νεκτάριο Αλυφαντή.

Τα παιδιά υποδέχτηκαν μέλη της Φιλοζωικής Ομάδας Σύρου, τα οποία μίλησαν τόσο για το έργο τους, όσο και για την προσπάθεια κινητοποίησης και ευαισθητοποίησης των ανθρώπων του νησιού που καταβάλλουν τα τελευταία εννιά χρόνια. Εξήγησαν παράλληλα πως από το 2005 μέχρι και σήμερα έχουν υιοθετηθεί περίπου 200 σκυλιά, ενώ αυτή τη στιγμή φιλοξενούνται 61 ζώα.

Φιλοζωική Ομάδα Σύρου: “Χορτάσαμε από λόγια”

Κατέστησαν επίσης γνωστό πως μεγάλη επιθυμία τους, πέρα από μία κοινωνία με υπεύθυνους πολίτες που δεν θα κλείνουν τα μάτια σε ό,τι συμβαίνει γύρω μας, είναι και η δημιουργία ενός κυνοκομείου με καλύτερες συνθήκες διαβίωσης των φιλοξενούμενων ζώων. Δεν παρέλειψαν μάλιστα να τονίσουν στην “Κοινή Γνώμη” πως παρά τις προεκλογικές υποσχέσεις, οι ενέργειες δημοπράτησης για την εξεύρεση κατάλληλου χώρου, ο οποίος θα “στεγάσει” τα αδέσποτα του νησιού έχουν διακοπεί τρεις φορές. “Χορτάσαμε από λόγια τα τελευταία εννιά χρόνια, ήρθε η ώρα για πράξεις”, ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Ν. Αλυφαντής: Διαμορφώνουμε χαρακτήρες

Η επίσκεψη των Λυκόπουλων στο Καταφύγιο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του μηνιαίου προγράμματος της Αγέλης. Σύμφωνα με τον κ. Αλυφαντή, κάθε μήνα τα παιδιά δουλεύουν με έναν καινούριο μύθο, μέσω του οποίου παίζουν και ταυτόχρονα εκπαιδεύονται. “Τους δείχνουμε πράγματα που ουσιαστικά διαμορφώνουν τον χαρακτήρα τους”, σημείωσε ο κ. Αλυφαντής, εξηγώντας ότι το η περιβαλλοντική αυτή δράση είχε ως θέμα “το μήνυμα των ζώων”. “Τα ζώα μας ζητούν βοήθεια και εμείς τα επισκεπτόμαστε για να τους προσφέρουμε τροφή, να δούμε σε τι κατάσταση ζουν, να ζωγραφίσουμε πανό με μηνύματα που προάγουν τον εθελοντισμό, και να ενημερωθούμε για το έργο που προσφέρεται από τους εθελοντές”, υπογράμμισε.

Μεταξύ άλλων, εξήγησε ότι το προσκοπικό πρόγραμμα είναι ένα πρόγραμμα παιδαγωγικού χαρακτήρα, που έχει ως στόχο να διδάξει στα παιδιά την αυτοπειθαρχία, τη δράση μέσα σε ομάδες, το νόημα της δημοκρατίας (ψηφοφορία), αλλά και τη χρήση της φαντασίας τους.

“Τους δίνουμε το έδαφος να ασχοληθούν και να υποστηρίξουν τα κοινά και τους άλλους ανθρώπους. Να είναι δραστήριοι άνθρωποι και όχι άνθρωποι που κάθονται στη τηλεόρασή τους”, κατέληξε.

Στις επόμενες δράσεις της Αγέλης περιλαμβάνεται η Δράση Κλειστού Χώρου “Αναζητώντας το Παρελθόν”, Γνωριμία με την Παρτίδα στις 18 Οκτωβρίου, καθώς και η εκδρομή – ανάβαση στο προσκοπικό κέντρο στο Βήσσα με τίτλο “Το κάλεσμα των Λύκων”.

Ετικέτες: