Εορτασμός της Ημέρας Εθνικής Αντίστασης στη Σύρο

Φόρος τιμής σε όλους εκείνους που βασανίστηκαν ή έπεσαν ηρωικά προσφέροντας τα μέγιστα στον υπέρ πάντων αγώνα του λαού μας στα μαύρα χρόνια της κατοχής, αποδόθηκε σήμερα στη Σύρο, κατά τον εορτασμό της Ημέρας Εθνικής Αντίστασης.

Η Εθνική Αντίσταση εναντίον των στρατευμάτων κατοχής 1941-1944, προέκταση και ολοκλήρωση του έπους της Αλβανίας, των Μακεδονικών οχυρών και της Μάχης της Κρήτης, υπήρξε έργο όλων των Ελλήνων που αντιτάχθηκαν με τις όποιες δυνάμεις τους, στους κατακτητές και πολέμησαν για το πανάκριβο αγαθό της Ελευθερίας.

Στο πλαίσιο του εορτασμού τελέστηκε Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, μετά το πέρας του οποίου εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας στο Μνημείο Εθνικής Αντίστασης από την περιφερειακή σύμβουλο Νοτίου Αιγαίου, Χρηστιάννα Πάπιτση.

Στη συνέχεια ακολούθησε κατάθεση στεφάνων παρουσία εκπροσώπων των τοπικών αρχών, των σωμάτων ασφαλείας και τοπικών φορέων. Τέλος, τηρήθηκε σιγή ενός λεπτού, ενώ οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.