Επιστολή Συλλόγου Γονέων 3ου δημοτικού Σύρου προς την ΔΕΗ για τις διακοπές ρεύματος

«Κανένας μαθητής χωρίς ρεύμα»

«Δεν θα αφήσουμε κανέναν μαθητή του σχολείου μας χωρίς ρεύμα» ήταν το ηχηρό μήνυμα που έστειλε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού και 3ου Νηπιαγωγείου Σύρου μέσα από την επιστολή προς την επιχείρηση της ΔΕΗ.

Ειδικότερα, με αφορμή τις συνεχιζόμενες διακοπές ρεύματος από τη ΔΕΗ σε οικίες μαθητών του σχολείου όπως εξηγεί ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, αποφάσισε την παρέμβαση του μέσω της επιστολής ζητώντας από την επιχείρηση να μην προχωρήσει σε νέες διακοπές ρεύματος στις οικίες όπου υπάρχουν μαθητές.

«Το ηλεκτρικό ρεύμα αποτελεί κοινωνικό αγαθό και οι χρήστες του δεν είναι απλοί αριθμοί και ευρώ. Κανένας ανεξόφλητος λογαριασμός ή πρόστιμο δεν μπορεί να αφήνει παιδιά στα σκοτάδια» αναφέρει μεταξύ άλλων στη επιστολή του ο Σύλλογος, ο οποίος παράλληλα κατηγόρησε την διοίκηση της ΔΕΗ ότι λειτουργεί με μόνο κριτήριο την «κερδοσκοπία και κυνηγάει τους οικονομικά αδύναμους καταναλωτές που αδυνατούν να πληρώσουν λογαριασμούς, ενώ αφήνει στο απυρόβλητο τους μεγάλους οφειλέτες της. παράλληλα προχωράει στην πλήρη ιδιωτικοποίηση της και στην απώλεια οποιασδήποτε έννοιας κοινωφελούς υπηρεσίας και δημόσιου συμφέροντος, ενώ μέχρι πρόσφατα λειτουργούσε και ως εξάρτημα της άδικης φορολόγησης των πολιτών μέσω των χαρατσιών».

Τέλος μέσω της επιστολής ο Σύλλογος ζητά από την διοίκηση της ΔΗΗ την άμεση επανασύνδεση του ρεύματος σε όσες οικίες έχει διακοπεί καθώς και να μην προχωρήσει σε νέες μελλοντικές διακοπές, «ανεξαρτήτως προφάσεων και δικαιολογιών».

Ετικέτες: