Επίσκεψη του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Σύρου στα καταστήματα της Ερμούπολης

“Πρέπει να ενισχύσουμε τη Συριανή αγορά"

Ευχές για μία καλή και ευλογημένη νέα χρονιά, που θα σηματοδοτήσει την αρχή για την οικονομική ανάκαμψη και ευημερία ολόκληρου του νησιού μοίρασε απλόχερα στους επιχειρηματίες του ιστορικού κέντρου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β', κατά την ετήσια επίσκεψή του στα καταστήματα της Ερμούπολης.

Αψηφώντας τον βροχερό καιρό και διατηρώντας το χαμόγελο στα χείλη του, ο κ. Δωρόθεος δώρισε στους καταστηματάρχες το καθιερωμένο Χριστόψωμο, ένα από τα ομορφότερα έθιμα των άγιων αυτών ημερών. Εκτιμώντας ότι η πίστη και η αγάπη αποτελούν τα απαραίτητα εφόδια για να διακρίνει κανείς ότι πίσω από την καταχνιά υπάρχει πάντα το φως, ευχήθηκε σε όλους το 2015 να φέρει την ελπίδα στην καρδιά μας, την αισιοδοξία στα παιδιά μας και το χαμόγελο στα πρόσωπά μας.

«Έχουμε υπέροχα καταστήματα»

Σε δηλώσεις του στην “Κοινή Γνώμη”, ο Μητροπολίτης Σύρου δεν έκρυψε την πατρική αγάπη του προς τον επιχειρηματικό κόσμο του νησιού, ο οποίος καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες για να καταφέρει να παραμείνει ενωμένος και δυνατός.

“Συνεχίζοντας μία παράδοση των τελευταίων 10 χρόνων, επισκεπτόμαστε τα μαγαζιά της Ερμούπολης για να ευχηθούμε στους συμπολίτες μας για το νέο χρόνο, να έχουν υγεία, δύναμη. Εισερχόμενοι στα μαγαζιά, διαπιστώνουμε ότι η αγορά της Σύρου δεν έχει να ζηλέψει τίποτε από τις μεγαλύτερες αγορές των μεγαλουπόλεων. Έχουμε υπέροχα καταστήματα, πολύ ευγενείς ανθρώπους, χαριτωμένους, και αξίζει να υποστηρίζουμε την αγορά, να μένουν εδώ τα χρήματα μας, βοηθώντας με αυτόν τον τρόπο την τοπική μας οικονομία”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αμοιβαία αγάπη και αλληλοϋποστήριξη

Πρόσθεσε μάλιστα ότι η σχέση της Μητρόπολης με τους τοπικούς επιχειρηματίες βασίζεται στην αμοιβαία αγάπη και αλληλοϋποστήριξη, καθώς οι ίδιοι δεν σταματούν ποτέ να έχουν την αγκαλιά τους ανοιχτή στην τοπική εκκλησία

“Ευχηθήκαμε σε όλους καλό χρόνο, δεχτήκαμε πολλά χαμόγελα, την αγάπη τους, εγκάρδιες εκδηλώσεις από τους συμπολίτες μας, καθώς και δώρα. Είναι μια ωραία χειμωνιάτικη ημέρα που ζεσταίνει τις καρδιές μας. Θέλω να ευχηθώ καλή χρονιά και το νέο έτος ο Θεός να ευλογήσει την πατρίδα μας, την Σύρα και τα νησιά της Μητρόπολης” υπογράμμισε, εξηγώντας ότι δεν θα πρέπει να χάνουμε το κουράγιο μας, γιατί το παρελθόν έχει αποδείξει ότι οι Έλληνες καταφέρνουν να κερδίζουν δύσκολες μάχες στη ζωή τους, χάρη στην αισιοδοξία και το χαμόγελο που φωλιάζει στα χείλη τους.